V Teplýšovicích sahalo áčko po třech bodech, nakonec nemá žádný

12.09.2011 08:51

Teplýšovice - Bílé Podolí 2:1 (1:0)

Do Teplýšovic se vypravili podolští bez několika hráčů - Antoše, Spáčila, Josefa Fejfara a Chmelaře. I přesto věřili, že ze hřiště kvalitního soupeře přivezou bod. V závěru utkání sahali hosté dokonce po všech třech bodech, ale i ten jeden jim protekl mezi prsty.

V úvodu zápasu měli míč častěji na svých kopačkách domácí, ovšem do šance se dostal na druhé straně Jelínek, který však brankáře neprostřelil. Domácí hráli pěkně zostra, některé zákroky byly nejen za hranicí pravidel, ale i za hranicí morálnosti, ovšem rozhodčí se žlutými kartami šetřil. Hra se převážně odehrávala mezi oběma šestnáctkami, domácí se do vápna dostávali hlavně po centrech z přímých kopů, na které však byli hosté připraveni. Ve 30. minutě se Teplýšovice už už radovaly, ale Toman vykopl míč po závaru z prázdné branky do tyče a ven. Ve 38. minutě opět zahrozil únikem Jelínek, který šajtlí obstřelil brankáře, bohužel však i jeho bránu, i když nechybělo mnoho. Nedáš - dostaneš se potvrdilo o dvě minuty později, kdy po nedůrazném odkopu vystřelil domácí Kukač do míst, kam Červinka nedosáhl - 1:0.

Druhý poločas se hnali Podolští za vyrovnáním, přímý kop Štočka v 57. minutě však brankář chytil (viz video). O tři minuty později se hosté dočkali vyrovnání, ovšem byl pískán faul, a tak gól neplatil (viz video). V 65. minutě se Podolští přece jen dočkali - Zelený v rohu vápna dobíhal dlouhou přihrávku, brankář byl u míče dříve, ovšem nesmyslně hostujícího hráče dohrál. Protože už jednu žlutou kartu měl z prvního poločasu za řeči, musel se po druhé žluté pakovat ze hřiště. Penaltu bezpečně proměnil Bareš (viz video) a srovnal na 1:1. Místo potvrzení územní převahy se však hosté lekli a paradoxně domácí měli více ze hry, ale hrozící příležitosti dokázala obrana včas zachytit. Navíc ještě přidali v ostrosti svých zákroků, oplácení a šlapání na ležícího protihráče nebyly výjimkou, ovšem Podolští provokace ustáli a věnovali se fotbalu. Hosté se dostali zpět do hry a přišly i šance - v 80. minutě Kupka pálil z ostrého úhlu vedle, v 86. minutě vyhrál Semínko souboj s brankářem a Kupka hlavou poslal míč na branku, ovšem nedůrazně, takže jej obránce na brankové čáře vykopl. V 89. minutě postupoval Jelínek sám na brankáře, ale ten jeho střelu dokázal vyrazit na roh. V 92. minutě přišla pro hosty pohroma - na rohu velkého vápna se domácí Kukač zmocnil míče, obránci ustupovali, až Kukač vystřelil a od tyče se míč odrazil za brankovou čáru - 2:1.

Z dobře rozehraného zápasu tak podolským zbyly jen oči pláč, ale ztrátu bodů budou moci dohnat už v příštím zápase, kdy hostí Sedlec-Prčice. Ten v posledním zápase porazil doma Tupadly 5:4 gólem dokonce z 97. minuty, navíc z penalty. Hraje se v sobotu 17. září od 16:30, přijďte podpořit kobylky v boji o další body do tabulky I.B třídy!

Fotogalerie: Teplýšovice - FC BP

Branky: 40. a 92. Kukač - 65. Bareš z penalty

Sestava: Červinka - Lukáš Toman, Semínko, Bareš, Svoboda - Zelený (78. Kupka), Trpišovský, Štoček (88. Radek Toman), Mužátko - Jelínek, Šálený

Video:

přímý kop Luboše Štočka v 57. minutě:

neuznaný gól Michala Semínka v 60. minutě:

proměněná penalta Honzou Barešem v 65. minutě:

Zpět