V Tuchorazi bylo rozhodnuto po dvaceti minutách

22.10.2012 19:44

Tuchoraz - Bílé Podolí 5:0 (4:0)

V neděli v Tuchorazi začala pro Kobylky dvouzápasová porce venkovních utkání. Bohužel první anabáze skončila neslavně už po dvaceti minutách, když byl za stavu 2:0 vyloučen do té doby nejlepší hráč hostů Vítězslav Trpišovský.

V úvodu měli míč na svých kopačkách hosté a hned v 1. minutě se dostal do dobré střelecké pozice Čakovský - míč však trefil špatně. Hosté drželi míč na svých kopačkách, ale domácí byli efektivní v zakončení - v 8. minutě si Rozumný poradil s obráncem a střelou k tyči poslal Tuchoraz do vedení - 1:0. Ve 13. minutě byl faulován Trpišovský, ale rozhodčí nechal hru pokračovat, následný stejně důrazný zákrok Trpišovského však odpískal a dokonce ocenil žlutou kartou. Z nařízeného trestného kopu Nekolný míč chytře poslal na zadní tyč a i když nikdo z hráčů míč netečoval, zapadl o tyč do branky - 2:0. Hosté se stále nechtěli vzdát a museli útočit. V 18. minutě po brutálním zákroku na Šáleného ze zadu nepřišla ani žlutá karta. Z následného trestného kopu hlavičkoval Semínko krásně do šibenice. Ve chvíli, kdy se Kobylky začaly radovat ze snížení však vyletěl k nebi praporek asistenta a gól pro nesmyslně odmávaný ofsajd neplatil. V 19. minutě se opakovala situace ze 13. minuty - Trpišovský byl faulován, rozhodčí nepískal, následný faul podolského hráče však ano a "nečekaně" vytáhl druhou žlutou. Hostům bylo v tu chvíli jasné, že i kdyby měli šanci na body, domácí v čele s rozhodčím Chrudimským jim je odvézt nedovolí. Domácí přidali dvě branky - jednu z penalty po Nečasově faulu, druhou po prudké střele k tyči uvnitř vápna - a napříč Tuchorazí se linula všeobecná spokojenost.

Ke cti lze Podolským přičíst druhý poločas, ve kterém i v deseti dokázali zatlačit domácí hráče a několikrát ohrozit branku. Fejfarův trestný kop šel nad, Svobodův pokus brankář chytil. Největší šance přišla v 63. minutě, kdy Jelínek využil chybu v rozehrávce, ale sám před brankářem neuspěl. Když se v 65. minutě trefil Spáčil, gól opět neplatil pro ofsajd - nutno dodat, že tentokrát pravděpodobně oprávněně. V 68. minutě přidali domácí pátou branku - centr do vápna umístil k tyči Pazderec.

V Tuchorazi nám body nebyly souzeny, ale jiné aspekty, které zavinily zbytečně inkasované branky, ovlivnit můžeme a musíme je zlepšit. Život jde dál, i ten fotbalový. Podolští se pokusí přerušit sérii tří zápasů bez bodu v Býchorech. Hraje se v neděli už od 14:30.

Fotogalerie: Tuchoraz - FC BP

Branky: 8. Rozumný, 14. Nekolný, 30. Pazderec z penalty, 34. Šulc, 70. Pazderec

Sestava FC: Nečas - Kraus, Semínko, Mužátko, Svoboda - Čakovský, Josef Fejfar (62. Jelínek), Šálený, Trpišovský, Spáčil (75. Kupka) - Švadlenka.

Sestava Tuchoraz: Macho - Černý, Valeš (80. Líbal), Trnka, Šulc - Franek, Nekolný, Černý, Šmejkal (46. Bylina) - Pazderec, Rozumný (73. Borovička).

Rozhodčí: Chrudimský Jan - Petýrek  Václav, Soběslav Josef

Delegát: Tasch Zdeněk

Zpět