Ve druhém poločase Lysá zápas otočila ve svůj prospěch

02.09.2013 07:17

Bílé Podolí - Lysá nad Labem 1:3 (1:0)

Úvodní domácí zápas nové sezóny se Kobylkám nevydařil, ačkoli v poločase vedly 1:0 a vypracovaly si několik dalších slibných příležitostí. Soupeř po přestávce trestal ze standardních situací, ze kterých dal všechny tři branky.

Úvodní šance na obou stranách se neujaly - hosté stříleli vedle, na druhé straně Šimon trefil z úhlu brankáře Mullera. V 11. minutě vysunul středem obrany Švadlenka Šimona, který přehodil padajícího gólmana - 1:0. Domácí útočníci mohli těžit ze své spolupráce hned o minutu později, kdy Švadlenka centroval, Šimon dobře zpracoval, ale zakončil nad. Ve 20. minutě se dostal do zakončení i Švadlenka, brankář byl však na místě. Do šance se dostali i hosté, ovšem Nečas zasahovat nemusel. Ve 26. minutě se dostal ve vápně ke střele Trpišovský, ale trefil jen změť těl na brankové čáře. Tlak domácích vrcholil - Čakovského zpětnou přihrávku si Šálený místo zakončení zpracovával, až mu obrana míč ukopla, stejně tak o chvíli později Chmelař po Kupkově přiťuknutí. Ve 32. minutě se do tutovky dostal Švadlenka, bohužel i tentokrát trefil brankáře. Ve 35. minutě mohlo být vyrovnáno - po závaru ve vápně hosté několikrát nebezpečně zakončovali, ale domácí vždy míč vykopli z brankové čáry. Tlak hostů vyvrcholil trestným kopem, ze kterého trefil Kodeš tyč. Ve 40. minutě střílel krásně Fejfar zpoza vápna, ovšem těsně nad. Poločas plný šancí skončil hubeným vedením domácích 1:0.

Ve druhé půli rozehrávali domácí, ovšem ve 47. minutě se ke standardce dostali hosté, Kodeš nehlavičkoval vyběhnuvšího Nečase a bylo vyrovnáno - 1:1. Na domácí po brzkém vyrovnání padla deka a hosté si dělali v útočné fázi co chtěli - ve 49. minutě stříleli v gólové šanci těsně vedle a v 53. minutě už vedli, když po rohu zakončoval na zadní tyči nedůsledně pokrytý Gregor. V 59. minutě se prokličkoval obranou Kříž, tentokrát Nečas výborně nohou zneškodnil, ovšem v 65. minutě vyboxoval trestný kop jen ke Kodešovi, který byl opět ve vápně nedůsledně bráněný a dostal se ke střele z 10 metrů - 3:1. Domácí se nedokázali dostat do hry, nezabraly ani nakopávané míče za obranu, šanci alespoň na snížení nepříznivého stavu si nevypracovali a naopak hosté mohli přidat čtvrtou trefu, ale dobře zakročil Nečas a další střela šla vedle. Utkání skončilo vítězstvím Lysé 3:1.

Kobylky byly v prvním poločase lepším mužstvem a dostaly se do vedení, které však dalším gólem nepotvrdily. Hosté se dostaly do hry díky standardním situacím, přičemž nutno dodat, že ve druhém poločase byli lepší, měli územní převahu a nepustili podolské fotbalisty do žádné šance. Zaslouženě si tak odvezli všechny body. Podolští stejně jako loni nevstoupili do soutěže příliš šťastně (remíza v Třebovli a prohra doma se Sadskou), přesto se vlak rozjel a začal pravidelně získávat body. V sobotu zajíždíme do Milovic, utkání začíná v 17 hodin.

Fotogalerie: FC BP - Lysá

Branky: 11. Šimon - 47. a 65. Kodeš, 53. Gregor

Sestava FC: Nečas - Kupka (76. Spáčil), L. Toman, M. Šváb, Fejfar - Čakovský, Trpišovský (63. Brunclík), Šálený, Chmelař - Švadlenka, Šimon.

Sestava Lysá: Muller - Pavliš, Gregar, Schneiberg, Hanke, Kodeš, Rudzan, Poborský, Jelínek, Kříž, Novák. Střídali: Šlingr, Hodboď, Horváth, Zítka.

Rozhodčí: Bartůšek Zdeněk - Čermoch Jakub, Kovář Otto.

Diváků: 40

Zpět