Venku znovu bez bodu, ve Zbraslavicích áčko nedalo ani gól

30.04.2012 13:44

Zbraslavice - Bílé Podolí 2:0 (1:0)

Za letních teplot na krásném hřišti byli podolští fotbalisté opticky lepším celkem, vytvořili si více brankových příležitostí než soupeř, ale ten dal dvě branky a ty rozhodly o třech bodech pro domácí. "Skoro se bojíme dát venku gól," komentoval útočný zmar hostů trenér Šváb.

Přitom úvod utkání patřil hostům, ale v 8. minutě střílel Štoček zpoza vápna nad. V 17. minutě zahrozili domácí a Beran musel nebezpečnou střelu vyrazit na roh. Ve 20. minutě málem využil Jelínek pomalé rozehrávky domácích, brankář jej při odkopu nastřelil, ale míč se snesl nad břevno. Ve 30. minutě kopali domácí opakovaný roh, Podolští nedůsledně pokryli zadní tyč a Šindelář se nadvakrát prosadil (viz video) - 1:0. Ve 32. minutě se ve vápně dostal k odraženému míči Antoš, byl stažen obráncem, ale penalta se nepískala. Ve 33. minutě Spáčil při pokusu přehodit vyběhnuvšího brankáře přehodil i bránu. Vyrovnání viselo ve vzduchu, ale Antošův centr nedokázal Spáčil umístit do brány. Ve 41. minutě na druhé straně kličkoval Truksa a střela zpoza vápna šla těsně vedle. Poločas skončil vedením domácích 1:0.

Hosté chtěli vyrovnat, ale znovu dopláceli na neproměňování šancí - ve 47. minutě Šálný z podobné pozice, ze které padl první gól, přestřelil (viz video). V 59. minutě Mužátko prošel obranou jako nůž máslem, ale střela mířila jen do boční sítě. V 61. minutě Jelínek mířil doprostřed a brankář neměl problém míč zkrotit. V 62. minutě pálil Fejfar, ale metr vedle, stejně jako Švadlenka hlavou po Šáleného centru o pět minut později. Po Antošově centru Spáčil bránu trefil, ale brankář vyrazil na roh. Utkání rozhodli hosté v 85. minutě, kdy po se po chybě obrany dostal k míči Dubják a napálil ho pod břevno - 2:0.

Po výprasku v Prčici vyšli Podolští v dalším venkovním zápase střelecky naprázdno, a to i přesto, že opět nebyli horším mužstvem. Nezbývá než maximálně spoléhat na domácí zápasy - už v sobotu přijedou do Bílého Podolí Zdislavice.

Fotogalerie: Zbraslavice - FC BP

Branky: 30. Šindelář, 85. Dubják

Sestava: Beran - Mužátko, Bareš, Semínko, Svoboda - Fejfar (63. Švadlenka), Šálený, Štoček, Spáčil - Jelínek, Antoš (77. Zelený).

Video:

gól domácích na 1:0

šance Míry Šáleného

Zpět