Vstup do soutěže se nevydařil

23.08.2010 08:02

Sokoleč - FC Bílé Podolí 6:3 (3:0)

Fotbalisté Bílého Podolí zajížděli v prvním kole nového ročníku I.B třídy na půdu Sokolče. Že to nebude lehké utkání naznačovaly už výsledky našeho soupeře z loňské sezóny - vždyť Sokoleč svou skupinu vyhrála s náskokem čtrnácti bodů. Protože se postupu do A třídy vzdala, bude hrát B třídu i letos a i letos to vypadá, že bude útočit na nejvyšší příčky.

Bílé Podolí přijelo s touhou obrat domácí alespoň o bod. Tato touha se však začala bořit už při rozcvičení, kdy se zranil ostrostřelec Jelínek, takže do zápasu vůbec nenastoupil. Úvod zápasu byl jak ze zlého snu, protože dvě hrubky hostujících obránců dokázali domácí snajpři využít a po čtvrthodině hry to bylo 2:0. Podolští se snažili s výsledkem něco udělat, ale štěstí se od nich odklonilo, protože pokusy Tomana i Štočka skončily jen na konstrukci domácí brány. Když ve 30. minutě domácí udeřili potřetí, zdálo se být rozhodnuto. Ačkoli byli sokolečtí jasně lepší a nepotřebovali pomoc rozhodčích, tak pomezní nechal domácí hrát, i když byli útočníci v ofsajdu. Když to zopakoval několikrát, brankář Beran to nevydržel a sdělil svůj názor na věc nahlas, což dovolilo rozhodčím ukázat, kdo je na hřišti pánem. Beran byl vyloučen a to ještě neskončil první poločas. Do brány se postavil Radek Svoboda, poločas skončil 3:0.

V druhém poločase se dočkali branky také podolští, když se trefil Chmelař. Sokoleč však měla zápas pod kontrolou a vypracovala si několik dalších šancí. Také šance hostů se ujaly a Štoček se trefil z přímého kopu. Gólostroj domácích se zastavil na šesti brankách. V závěru ještě korigoval z penalty Fejfar a tak Bílé Podolí v prvním kole podlehlo Sokolči vysoko 6:3.

Příští týden se podolští pokusí o první body doma v souboji proti Milovicím. Zápas začíná v sobotu v 17 hodin.

Branky: Chmelař, Štoček, Fejfar z penalty

Sestava: Beran - Chmelař, Semínko, Štoček, Lukáš Toman - Zelený (73. Šilha), Josef Fejfar, Spáčil (38. Svoboda), Skala - Švadlenka, Šálený

Zpět