Výhrou s Tupadly B dokonalo béčko sérii třiceti zápasů bez porážky

09.09.2012 11:04

Obdivuhodný kousek se povedl fotbalistům podolského benaga. 5. června 2011 vyhráli s Močovicemi a od té doby získali v každém soutěžním zápase minimálně bod. Třicátý zápas však byl proti jednoznačně nejkvalitnějšímu soupeři za celou dobu trvání této série - Tupadlům B.

Úvod zápasu byl opatrný - obrany dominovaly a nepouštěly útočníky do šancí. První příležitost si vypracovali hosté, ale Nečas výborně zasáhl proti úniku zakončeném nebezpečnou střelou. Na druhé straně to z dálky zkoušeli Šváb a Spáčil, po rohu hlavičkoval Kupka, ale mířil vedle, stejně jako Dospělův pokus z dobré pozice. Bojovný první poločas tak skončil bez branek.

Ve druhé půli pokračoval trend "hlavně neinkasovat", takže první šance přišla až v 60. minutě - za to byla gólová. Nebezpečný roh Nečas vyrazil jen k Vondrovi, na kterého zívala odkrytá branka, ale naštěstí pro domácí mířil nad (viz video). A tak udeřilo na druhé straně - a také z rohu. Šváb zakroutil míč na zadní tyč a Kupka se hlavou prosadil (viz fotogalerie) - 1:0. Hosté se od té chvíle hnali za vyrovnáním, vytvořili si tlak ze standardních situací, ale podolská obrana v čele s Nečasem odolávala. Domácí hrozili z rychlých brejků - za obranu si naběhl Chmelař, ale chyběl mu půlkrok k lepšímu zakončení. O chvilku později Čakovský napálil vyběhnuvšího brankáře (viz fotogalerie). V 84. minutě chybovala tupadelská obrana, míč propadl k Mužátkovi, který přešel přes obránce a střelou z hranice vápna zvýšil na 2:0. Hosté reklamovali ofsajd, rozhodčí Semirád však byl přesvědčen o regulérnosti branky. Tupadly se stále tlačily do útoku a nakonec se dočkaly v 87. minutě - Závůrka dostal přihrávku na hranici vápna a jeho prudkou střelu zastavila až síť (viz fotogalerie) - 2:1. Ačkoli se hosté pokoušeli nakopávanými míči o tlak a vyrovnání, pozorná domácí obrana drama nepřipustila a skóre se už neměnilo.

Těžko říct, jak by zápas vypadal, kdyby dali první gól hosté, ale na kdyby se nehraje a domácí berou z vyrovnaného utkání všechny body. Po třech zápasech mají Podolští 9 bodů, což vzhledem k nové, kvalitnější soutěži asi čekal málokdo. Rozhodně však nejde o náhodu - i předváděná hra má svou kvalitu. Hned v příštím kole přijde další velký test: Podolští zajíždějí do Sázavy, kde se utkají s lídrem soutěže - tamní rezervou. Hraje se od 16:30 (pozor - v rozpise chybně uvedeno 17:00!), sraz na hřišti v Bílém Podolí ve 14:15.

Fotogalerie: FC BP B - Tupadly B

Branky: 66. Kupka, 84. Mužátko - 87. Závůrka Vl.

Sestava FC: Nečas - Zelený, Štoček, Kupka, Heřmanský - Radek Toman, Spáčil, Šváb, Weinlich (57. Čakovský) - Kachmarskyy (28. Dospěl), Chmelař (79. Chmelař).

Rozhodčí: Semirád

Video:

šance hostů v 60. minutě

Zpět