Z kabiny áčka zazněl po měsíci vítězný pokřik - tři body veze ze Zelenče

16.05.2016 20:02

Zeleneč - Bílé Podolí 1:2 (1:1)

V neděli odpoledne zajíždělo podolské áčko na půdu Zelenče, která měla jen o tři body méně než Kobylky. Utkání mělo paralelu s předchozím venkovním zápasem v Poděbradech na Slovanu, ale v opačném gardu - šlo o vyrovnaný zápas, ve kterém skončil poločas 1:1, ale tentokrát dali rozdílovou branku Podolští. 

V úvodu zápasu byli lepší hosté a na velkém hřišti se jim dařil přechod do útoku. Výsledkem bylo několik centrů do vápna od Švadlenky, Čakovského nebo Fejfara, ale bez razantního zakončení. V 15. minutě prošel krásně celé hřiště Šálený, který se dostal až před brankáře Řeháka, kterého ovšem neprostřelil. O chvíli později se míč dostal k Fejfarovi, který místo technického zakončení volil razanci a rozvlnil síť ránou pod břevno - 0:1. Od této chvíle však byli lepší domácí, kteří vystřídali, přeskupili řady a dostali se k několika střelám z hranice 18 metrů. Beran se nejvíce zapotil po přímém kopu ve 35. minutě, který vyrazil před sebe, ale naštěstí domácí doráželi mimo bránu. Ve 40. minutě však neměl hostující brankář nárok na tečovanou střelu Janouška, která změnila směr do protipohybu - 1:1. Další dva pokusy Zelenče šly vedle, stejně jako Štočkova střela na druhé straně. Poločas skončil remízou.

Podolští si uvědomovali, že bránit remízu a čekat na následné penalty by bylo ošidné, navíc v této sezóně ještě v penaltách neuspěli. Proto hráli hlavně ze zabezpečené obrany se snahou o rychlé protiútoky. Vzhledem k velikosti hřiště a rychlosti hostujících útočníků byl každý nákop za obranu nebezpečný. Po jednom takovém míči si zpracovával domácí stoper míč tak dlouho, až mu ho Švadlenka vypíchl a byl zastaven jen za cenu faulu. Následnou penaltu nekompromisně proměnil kapitán Šálený (viz video) a Podolští vedli - 1:2. Pečetit vítězství mohl Weilnich, který si krásně obhodil obránce, sám před brankářem volil razantní střelu, bohužel ale zařízení netrefil. Domácí vsadili vše na útok a několikrát nepříjemně zatopili Beranovi, který však všechny centrované míče pochytal, nebo mu pomohla obrana. Podolská defenziva pracovala spolehlivě, až v 85. minutě přišla chyba v rozehrávce a po centru na zadní tyči naštěstí domácí útočník netrefil bránu. Zápas tak skončil vítězstvím Kobylek!

Zápas odpovídal své důležitosti a byl ze strany hostů hlavně odbojovaný, i když několik pohledných akcí také bylo k vidění. Z tohoto pohledu je vítězství zasloužené, protože domácí neměli více šancí, ani výraznou převahu. Podolští naposledy venku zvítězili na podzim v Břežanech, což bylo v září 2015. Důležité tři body přiblížily Kobylky blíže týmům ve středu tabulky. Následuje dvojice důležitých domácích zápasů, které musí Podolští zvládnout, pokud se chtějí zachránit v krajské soutěži.

Fotogalerie: odkaz

Branky: 41. Janoušek - 20. Fejfar, 69. Šálený z penalty.

Sestava FC: Beran - Semínko, Šálený, Kupka, Martin Šváb - Josef Fejfar, Luboš Štoček, Čakovský, Hájek - Tomáš Švadlenka, Weinlich.

Sestava Zeleneč: Řehák - Morávek, Křížek (71. Nájemník), Tuháček, Punčochář, Šalda (21. Kalenda, 82. Turek), Černohlávek (60. Veselý), Herda, Janoušek, Larva, Přibyl.

Rozhodčí: Tichý Lukáš - Dvořák Martin, Šťastný Pavel.

Video:

penalta Mirka Šáleného

Zpět