Z osmihodinového výletu do Prčice si áčko odvezlo čtyři branky

16.04.2012 13:13

Sedlec/Prčice - Bílé Podolí 4:0 (2:0)

Po strastiplné cestě dorazili hosté díky objížďce až půl hodiny před zápasem, ale v úvodu byli aktivnější. Bohužel to ke gólu nevedlo a asi nejpřesněji situaci vyjádřil komentář redaktora pro Benešovský deník - "hosté byli lepší, ale gól by nedali asi ani do půlnoci" (viz odkaz).

První poločas začali hosté aktivně, s čímž viditelně domácí nepočítali a bránili obléhání vlastního vápna. Hned v 1. minutě musel zasahovat domácí brankář proti nebezpečné střele, ale poradil si i s následným rohem. Ve 12. minutě další Štočkův roh vracel před bránu Trpišovský, následná střela Švadlenky z gólové pozice postrádala důraz a byla zblokována obranou (viz video). O minutu později zahrával přímý kop Štoček, Jelínek hlavou trkl do míče mimo dosah brankáře, ale bohuže od tyče šel míč do zámezí (viz video). Poprvé se domácí dostali do šestnáctky podolských v 19. minutě a ukázali, jak být efektivní - Nousek nedal obloučkem Beranovi šanci - 0:1. Ve 20. minutě mohl odpovědět Bareš - další Štočkův trestný kop brankář vyrazil před sebe, ale Bareš z 10 metrů netrefil (viz video). Další šanci měl po rohu Jelínek, ale míč si hlavou nezpracoval dobře, následná dorážka Trpišovského šla nad (viz video). Následný odkop od brány měl na hlavě Semínko, kterého poslal k zemi loktem domácí hráč. K překvapení hostů nechal rozhodčí pokračovat ve hře, následná akce skončila faulem před vápnem, který rozhodčí odpískal jako penaltu. Domácí Růzha nezaváhal a bylo to 2:0 (viz video). Hra se vyrovnala, na hosty padla psychická deka, což nezměnil ani trestný kop Štočka ve 40. minutě (viz video). Ve 43. minutě ještě "sejmul" šlapákem nohama napřed domácí brankář (viz video), za což se hosté dožadovali penalty, ale rozhodčí posoudil situaci jako čistý zákrok. Poločas skončil 2:0.

Druhý poločas začali hosté s vědomím, že nemají co ztratit, ale vytvořené šance nedokázali přetavit v kontaktní branku. Ve 48. minutě pálil Trpišovský zpoza vápna nad, v 57. minutě Štočkův trestný kop usměrnil Bareš jen do brankáře, stejně jako Semínko v 68. minutě (viz video). Hosté otevřeli hru a po ztrátě míče ve středu hřiště přidali Prčičtí třetí branku z brejku - 3:0. O alespoň čestný úspěch se snažili střelami zpoza vápna Kupka s Fejfarem, ale brankář byl na místě. V 85. minutě si hosté vypili kalich hořkosti do dna, když po dvoumetrovém ofsajdu nechali rozhodčí postupovat Pištěka samotného na brankáře - 4:0.

Ani rozhodčí, ani kluzký terén, ani absence několika hráčů základní sestavy na nedělní porážce Kobylek nemají hlavní podíl. Neproměňování šancí se stalo hostům osudné a ačkoli je porážka o čtyři branky krutá, domácí byli efektivnější v zakončení a tak získali tři body. Nezaujatým divákům se však musel fotbal líbit a Kobylky rozhodně můžou na předvedeném výkonu stavět v dalších zápasech, ovšem je potřeba zapracovat na koncovce. Podolští přerušili sérii čtyř zápasů bez porážky, ale hned v sobotu v domácím utkání s Chotýšany se pokusí o prodloužení jiné série - série tří výher po sobě na domácím hřišti. Hraje se od 17 hodin.

Fotogalerie: Sedlec-Prčice - FC BP

Branky: 19. a 75. Nousek, 25. Růzha z penalty, 85. Pištěk

Sestava: Beran - Lukáš Toman (70. Kupka), Semínko, Štoček, Svoboda - Trpišovský (62. Josef Fejfar), Bareš, Šálený, Mužátko - Švadlenka (82. Šilha), Jelínek.

Video:

šance Švadlenky ve 12. minutě

tyč Jelínka ve 13. minutě

šance Bareše ve 20. minutě

šance Jelínka a Trpišovského ve 23. minutě

penalta domácích ve 25. minutě

trestný kop Štočka ve 40. minutě

šance Mužátka ve 43. minutě

šance Semínka v 68. minutě

Zpět