Z podolské kabiny konečně zazněl vítězný pokřik

25.09.2010 18:25

FC Bílé Podolí - Nymburk B 3:2 (2:1)

V deštivém sobotním odpoledni se na hřišti v Bílém Podolí hrálo 6. kolo I.B řídy. Soupeřem domácích byla rezerva Polabanu Nymburk. Domácí chtěli protrhnout dlouhou šňůru zápasů bez bodového zisku a získat konečně první body.

Hráči Bílého Podolí začali zápas aktivněji, ale náznaky šancí nedokázali přesně zakončit. Hosté byli efektivnější, protože ve 12. minutě prodloužil přímý kop ze strany nymburský hráč za záda bezmocného Červinky - 0:1. Naštěstí domácí ve své snaze nepolevili a dál svého soupeře tlačili. Po půlhodině přišla zasloužená odměna, když odvrácený míč po rohovém kopu vrátil Antoš do vápna, kde si naskočil Semínko a zamířil neomylně do sítě - 1:1. Podolští, vědomi si vážnosti situace, ve které se nacházejí, byli nadále aktivnější a dál útočili. V 36. minutě se dostával Jelínek do střelecké pozice na hranici velkého vápna a vyběhnuvšího brankáře dokázal překonat - 2:1. Ve 41. minutě viděli diváci krásnou akci na jeden dotek, kdy míč šel po ose Toman - Antoš - Jelínek, ale tentokrát se zaskvěl nymburský brankář. Ten své umění předvedl i o dvě minuty později, kdy další Antošův centr našel v malém vápně Tomana, ale brankář byl na místě. A když ve 45. minutě nenamířil hostující záložník svou střelu mezi tři tyče, šlo se do kabin za stavu 2:1 pro domácí.

Druhý poločas nechal vzpomenout na tradiční nešvar z minulých sezón. Ve 47. minutě napřáhl hostující hráč z 35 metrů a k překvapení všech skončila střela přesně v šibenici Červinkovy brány - 2:2. Kobylky však prokázaly svou psychickou odolnost, protože i z této situace se dokázaly otřepat a odpovědět nejlepším možným způsobem. V 51. minutě Jelínek dobře zpracoval balón pro Antoše, který z první našel ve vápně Spáčila a podolští opět vedli - 3:2! V 57. minutě to mohlo být už o dvě branky, ale Štočkův přímý kop vyrazil brankář na břevno. Z protiútoku zahrozili hosté a Semínko měl hodně práce s odvrácením míče, který pravděpodobně mířil do brány. V 66. minutě se opět radovali domácí, ale rozhodčí gól z rohu neuznal pro útočný faul. 73. minuta přinesla opět šanci podolských, kdy Štočkův nakopnutý míč doběhl Chmelař, přehodil brankáře, ale na brankové čáře zabránil míči v cestě do sítě obránce. V poslední čtvrthodině se trochu přiostřilo a na obou stranách padlo několik žlutých karet, ale skóre se již nezměnilo. Po bojovném výkonu tak brali tři body domácí. Nutno dodat, že zaslouženě.

Příští týden se kobylky pokusí obhájit body v okresním derby - v neděli od 16:00 hrají v Nových Dvorech.

Branky: 30. Semínko, 36. Jelínek, 51. Spáčil

Sestava: Červinka - L. Toman, Semínko, Štoček, Mužátko - Skala, Antoš (89. R. Toman), Šálený, Spáčil - Jelínek, Chmelař (81. Švadlenka)

Fotogalerie: FC - Nymburk B

Zpět