Z podolské kabiny po dlouhé době zazněl vítězný pokřik, Lilblice si odvezly čtyři branky

13.10.2014 18:53

Bílé Podolí - Liblice 4:0 (1:0)

Po dobrém výkonu v Sokolči předvedlo podolské áčko opět kvalitní výkon. Tentokrát mělo i potřebné štěstí, i když výsledek 4:0 vypadá jednoznačně. Celých 500 minut trvalo Kobylkám, než si znovu zakřičely gól!

Trenérovy pokyny byly jasné - prioritou je neinkasovat, budeme vyčkávat, co ukážou hosté. Všechny liblické útoky šly přes Nekolného, který měl i největší šanci svého týmu, ale trestný kop z 22 metrů poslal nad Nečasovu bránu. Podolští také hrozili ze standardních situací - Mužátkovy trestné kopy dělaly liblické obraně velké problémy. V 10. minutě na zadní tyči těsně nedoskočil Čakovský, ve 13. minutě podobně dopadl Toman. Až ve 30. minutě se to povedlo - Švadlenka těsně před Hanušem míč lízl a otevřel gólový účet zápasu (viz video) - 1:0! Ve 35. minutě to Mužátko zkusil přímo a míč skončil na tyči Hanušovy brány (viz video). Hosté kontrovali vyloženou šancí Hrstky, který postupoval z úhlu sám na Nečase, ale domácí brankář výborně zasáhl a střelu vyrazil na roh. Ve 43. minutě dostal opět příležitost z nebezpečné vzdálenosti Nekolný, ale trestný kop poslal do boční sítě. Poločasové skóre mohl vylepšit Čakovský, který po dlouhém nákopu šel sám na Hanuše, jenže svůj lob nasměroval nad bránu.

Druhou půli začali lépe hosté - v 50. minutě Pačes donutil Nečase k dalšímu skvělému zákroku, když z malého vápna usměrňoval centr ze strany. V 52. minutě bylo s domácími zle - po zezadu nastřelené ruce, která navíc byla u těla, odpískal rozhodčí Hurych penaltu, jenže Hrstka ji napálil do břevna (viz video)! Od tohoto okamžiku bylo na hřišti jen jedno mužstvo, domácí si nechtěli nechat protéct další body mezi prsty. V 54. minutě Hanuš Švadlenkovu hlavičku konečky prstů vyškrábl na roh. V 56. minutě Čakovský vybojoval standardku, po které Brunclík střelou přes zeď zvýšil na 2:0 (viz video). Třetí gól přidal Šimon, který uklidil krásnou Švadlenkovu přihrávku po zemi k tyči, čtvrtou branku po nádherné akci vstřelil rybičkou Trpišovský po Čakovského centru - 4:0. Diváci se dožadovali bůra, ale ani Švadlenka, ani Šváb své samostatné úniky neproměnili.

Utkání se zlomilo neproměněnou penaltou, na kterou Podolští zareagovali dvěma rychlými brankami. Premiérovou domácí výhru oslavily Kobylky děkovačkou s fanoušky. Příčin výhry je hned několik - páteční hráčskou schůzí počínaje a štěstím při neproměněné penaltě konče. Podolští však byli v zápase lepší a bojovnější a výhru si zasloužili. Díky třem bodům se dotáhli na svého soupeře v tabulce a se sedmi body aktuálně okupují desátou pozici. Další zápas se hraje v Tuchorazi v neděli od 15:30.

Fotogalerie: FC BP - Liblice

Branky: 30. Švadlenka, 56. Brunclík, 58. Šimon, 76. Trpišovský.

Sestava FC: Nečas - Kupka, Šálený, Lukáš Toman, Mužátko - Čakovský, Brunclík, Martin Šváb, Fejfar (23. Trpišovský, 85. Štoček) - Švadlenka, Šimon (70. Hájek).

Sestava Liblice: Hanuš - Matura, Šmejkal (71. Vondrášek), Fott (66. Bubník), F. Řípa (73. M. Řípa) – Pačes, Nekolný (61. Nouzák), Dušek, Bázlik, Novotný – Hrstka (75. Flieger).

Rozhodčí: Hurych - Suchý, Němeček.

Diváků: 70.

Video:

gól Tomáše Švadlenky ve 30. minutě

tyč Dana Mužátka ve 35. minutě

neproměněná penalta

gól Davida Brunclíka v 56. minutě

Zpět