Zápas s Tupadly se benagu nepovedl, připsalo si nejvyšší porážku v sezóně

14.05.2014 17:57

Bílé Podolí B - Tupadly B 0:5 (0:4)

Na domácí zápas s Tupadly musí hráči podolské rezervy rychle zapomenout, protože se jim v tomto utkání nedařilo vůbec nic. Kdo přišel na hřiště v 8. minutě, ten o většinu důležitého dění přišel. Soupeři vyšlo v úvodu vše, na co sáhl, a ve zbytku zápasu mu stačilo si hlídat vytvořený náskok.

Hned první akce hostů skončila gólem - přízemní centr usměrnil za bezmocného Berana Koudelka - 0:1. To ještě nebylo nic výjimečného, benago je zvyklé inkasovat jako první, ovšem v 5. minutě to bylo 0:2, když Beran neudržel Hoškův centr od rohového praporku a míč skončil v síti podruhé. Aby toho nebylo málo, v 7. minutě nezachytila obrana kolmý pas na Koudelku a ten přes vyběhnutého Berana namířil lob do brány - 0:3. Domácí byli zralí na ručník, ale nechtěli se vzdát bez boje. Z dobré pozice střílel Doubek nad, stejně tak Toman. Po trestném kopu se k míči ve vápně dostal Štoček, ale obránce střelu zablokoval. Podolští drželi míč, ale do zakončení se nemohli dostat. Na druhé straně Beran robinzonádou zabránil dalšímu gólu po hlavičce Kavánka. Přesto hosté čtvrtý gól dali - po chybě v rozehrávce ve velkém vápně se k míči dostal Závůrka a zvýšil na poločasových hrozivě vypadajících 0:4!

Aktivně hrající a dobře fyzicky vybavení hráči Tupadel ve druhé půli žádnou komplikaci nepřipustili a v klidu si hlídali výsledek. Alespoň kosmeticky upravit mohl po Fejfarově rohu Kupka, ale hlavou mířil těsně vedle. Stejně tak Štoček z trestného kopu z 25 metrů bránu netrefil. Na druhé straně Beran zlikvidoval dva samostatné nájezdy, ale na zakončení Koudelky v poslední minutě nedosáhl - 0:5.

Podolští si tak kalich hořkosti vypili do dna, na domácím hřišti poprvé v sezóně nedali ani jeden gól. Těžko si kolaps v úvodu zápasu vysvětlit, a tak bude lepští na nepodařený zápas zapomenout a soustředit se na nadcházející venkovní dvojboj proti prvním dvěma celkům tabulky - nejdříve v sobotu v Chotusicích (souběh s áčkem), o týden později v neděli v Suchdole. Boj o třetí příčku bude ještě napínavý a Kobylky budou muset předvést mnohem lepší výkony, než s Tupadly.

Tabulka: B - tým

Fotogalerie: FC BP B - Tupadly B

Branky: Koudelka 3, Závůrka, Hošek.

Sestava FC: Beran - Jan Švadlenka, Šilha, Zelený (55. Kupka), Spáčil - Radek Toman, Skala, Bohuslav Šváb, Kachmarskyy - Štoček, Doubek (46. Fejfar).

Sestava Tupadly: Lipták - Průcha, Štajner, Hošek, Kořínek, Pipek, Závůrka, Daru, Koudelka, Kavánek, Císař. Střídali: Trávnička, Plíhal, Šabala.

Rozhodčí: Fidra Tomáš.

Diváků: 45.

Zpět