Zdislavice se díky výhře dotáhly na Bílé Podolí

11.10.2011 08:37

Zdislavice – Bílé Podolí 5:2 (1:0)

Na místě, které více připomínalo opuštěné staveniště než hřiště mužstva působícího v krajské soutěži, domácí letos ještě nebodovali. I proto jeli Podolští na půdu dosud posledního celku tabulky s cílem vylepšit si tabulku pravdy. Nepovedený začátek utkání a následné otevření hry ve druhé půli však daly za vznik hokejovému skóre 5:2 a body zůstaly ve Zdislavicích.

První poločas začal vzájemným oťukáváním, ale v 10. minutě si Bouček po autovém vhazování tělem pokryl míč a rána z vápna zapadla na zadní tyči do brány – 1:0. Ve 13. minutě mohli Podolští vyrovnat – po trestném kopu Štočka míč Šálený prodloužil na zadní tyč, kde na něj nedosáhl Mužátko (viz video). Ve 22. minutě postupoval po špatném odkopu hostů sám na bránu domácí útočník, který využil kontaktu vracejícího se Mužátka – jasná červená karta. Domácí se dostali do tlaku, ve 30. minutě vytvořili ve vápně závar, po kterém musel Červinka několikrát zasahovat a Spáčil vykopávat míč z prázdné brány. Nicméně hosté se ubránili a poločas skončil 1:0.

Druhý poločas začali lépe hosté – v 52. minutě Šálený přihrál Fejfarovi, jehož střela z nadějné pozice postrádala razanci. V 53. minutě už hosté vedli o dva góly – po rychlém brejku si Naňák položil brankáře – 2:0. Po rozehrání se Podolští vypravili vpřed, Švadlenka výborně uvolnil Jelínka a opět to bylo jen o gól – 2:1. Jelínek se bohužel při gólové střele zranil a musel střídat. Domácí chtěli přidat třetí gól, vypracovali si šance, ale v 57. minutě dobře zasáhl Červinka a v 62. minutě šla střela z vápna nad. V 65. už se domácí prosadili (viz video) – 3:1. Když o dvě minuty později přidali z evidentního ofsajdu branku na 4:1, zdálo se být rozhodnuto. Ale kobylky se nevzdaly a zkusily soupeře ještě potrápit. V 68. minutě Zelený střílel k tyči, ovšem brankář byl na místě. Na následný centr Spáčila o půl kroku nedosáhl Chmelař, který by dával do prázdné brány (viz video). V 72. minutě se Podolští dostali do další gólové šance – Bareš tvrdě pálil z přímého kopu, brankář míč vyrazil jen před sebe, ale Spáčil přestřelil (viz video). V 77. minutě se dral do vápna Chmelař a byl u míče dříve než vyběhnuvší brankář. Ten šel do souboje zákeřně nohama napřed a hostujícího útočníka „sejmul“ (viz video). Místo jasné penalty a vyloučení domácího brankáře byl však odpískán faul Chmelařovi! Tento okamžik byl jen vyvrcholením snažení dvanáctého hráče domácích. Podolským je nutno přičíst ke cti, že se nenechali vyprovokovat a nesnížili se k řečnění či zákeřnostem. Navíc v 87. minutě Fejfar našel Chmelaře, který korigoval na 4:2 (viz video). Kalich hořkosti si hosté vypili do dna v 89. minutě, kdy Červinka špatně vyběhl a Ngo upravil na konečných 5:2 (viz video).

Ziskem tří bodů se Zdislavice dotáhly na Bílé Podolí a jsou zpět ve hře. Kobylky se pokusí ukončit nepříznivou sérii v sobotu od 15:30, kdy hostí Votice B.

Fotogalerie: Zdislavice - FC BP

Branky: 10. a 65. Bouček, 53. Naňák, 67. Jaroš, 89. Ngo – 55. Jelínek, 87. Chmelař

Sestava: Červinka – Lukáš Toman, Bareš, Mužátko, Spáčil – Švadlenka (74. Šilha), Štoček, Zelený (71. Kupka), Josef Fejfar – Jelínek (56. Chmelař), Šálený

Video:

šance Mirka Šáleného ve 13. minutě

gól Libora Jelínka na 2:1 v 55. minutě

gól domácích na 3:1 v 65. minutě

šance Honzy Zeleného v 68. minutě

šance Honzy Spáčila v 72. minutě

faul (na) Libora Chmelaře v 77. minutě

gól Libora Chmelaře na 4:2 v 87. minutě

gól domácích na 5:2 v 89. minutě

Zpět