Ze Záboří přivezlo benago výhru 2:1

21.05.2012 09:22

Záboří - Bílé Podolí B 1:2 (0:1)

V sobotu odpoledne vyrazili hráči podolského benaga k dalšímu utkání IV. třídy - tentorkát na horkou půdu do Záboří, které má na jaře výbornou formu a v jarní tabulce bylo nejlepším týmem. To už neplatí, protože jej přeskočilo Bílé Podolí B.

První poločas začal oboustranně opatrně, oba týmy si byly vědomy kvalit soupeře. Domácí hrozili hlavně ze standartních situací - ve 20. minutě trefili břevno (viz video), ve 25. minutě vyrazil Beran na roh. Na druhé straně hroziil Trpišovský - ve 30. minutě mu snahu o lob brankář vystihl, ve 36. minutě po chybě obrany už střelou z vápna otevřel skóre - 0:1. Ve 40. minutě mohli domácí vyrovnat, ale Beran výborně zasáhl (viz video). Jinak se šance v parném počasí na hrbolatém terénu rodily těžko, a když Šváb ve 43. minutě rozehrál trestný kop nad, poločas skončil 0:1.

Ve druhé půli se obraz hry nezměnil, k vidění bylo mnoho nepřesností na obou stranách. V 50. minutě mohl přidat pojistku Trpišovské, ale tváří v tvář brankáři  mířil vedle. Mírný tlak domácích vyvrcholil v 65. minutě, když se po rohu prosadil na zadní tyči Vorlíček - 1:1. Hosté se však s vyrovnáním nechtěli smířit a hned v 67. minutě prošla Kupkova zpětná přihrávka na velké vápno ke Švábovi, který levačkou zamířil pod břevno - 1:2. Domácí se snažili o vyrovnání, ale obrana hostů už byla pozorná, naopak zvýšit mohl z brejku Kachmarskyy, ale brankář byl u míče včas. V 85. minutě si Beran připsal důležitý zákrok, když nebezpečnou střelu z vápna vyrazil na roh. Gól už nepadl, hosté si tak odvezli všechny body za výhru 1:2.

Náskok v čele tabulky je stále pětibodový, navíc teď benago čekají soupeři ze spodních pater tabulky, které však není radno podceňovat. O víkendu přijede do Bílého Podolí celek Chotusic, hraje se v neděli od 17 hodin.

Fotogalerie: Záboří - Bílé Podolí B

Branky: 65. Vorlíček - 36. Trpišovský, 67. Šváb

Sestava: Beran - Doubek (72. Kachmarskyy), Šilha, Jakub Fejfar, Heřmanský - Vávra, Šváb, Radek Toman, Jansa - Trpišovský, Dospěl (54. Kupka).

Video:

břevno domácích ve 20. minutě

šance domácích ve 40. minutě

Zpět