Ženatí ovládli desetibrankovou přestřelku a po čtyřech letech zvítězili

27.12.2016 06:50

Ženatí - Svobodní 6:4 (2:1)

Stejně jako o rok dříve se silvestrovské klání hrálo už na Štěpána, protože sobotní silvestrovské datum nebylo pro pořádání zápasu ideální. Přesto měly oba týmy problémy se sestavou a hlavně Ženatí si museli vypomoci hráči z tábora soupeře - v bráně nastoupil Dastych, v obraně Jansa a v útoku Štoček ml., jehož góly se nakonec ukázaly jako rozdílové.

Na velmi měkkém terénu se začalo opatrně a hráči obou mužstev, z nichž většina míč už delší dobu neviděla, se dlouho do žádné šance nedostali. Po dvaceti minutách zahrozili Svobodní, ale tutovku Švadlenky vyrazil Dastych. Na druhé straně propadl míč ve vápně ke Štočkovi ml., který zakončil efektivněji - 1:0. Také druhá branka padla systémem nedáš - dostaneš. Tentokrát si na Dastycha nepřišel Šálený, vyražený míč Skala před odkrytou bránou netrefil a po rychlém protiútoku zakončil Mužátko k tyči - 2:0. Svobodní se však nevzdali, vystupňovali svůj tlak a Šálený chvíli před přestávkou snížil na 2:1.

Ve druhé půli vyrovnal Švadlenka po Čakovského centru na 2:2, ale vedení si opět vzali Ženatí, když Štoček svým druhým gólem upravil na 3:2. Přestřelka pokračovala - asistoval opět Čakovský a Weinlich neměl problém zavěsit do prázdné brány - 3:3. Poprvé a - jak se později ukázalo - naposledy se dostali do vedení Svobodní díky trefě Švadlenky - 3:4. Jenže poslední čtvrthodina patřila Ženatým. Po spolupráci dvojice Šváb - Šváb vyrovnal hlavou Frčka na 4:4 a další Švábovu asistenci proměnil před prázdnou bránou Mužátko - 5:4. Svobodní se tlačili za vyrovnáním a několikrát k němu nebyli daleko, ale v poslední minutě podnikli Ženatí brejk do otevřené obrany a Šváb definitivně rozhodl o vítězství Ženatých 6:4.

Vyrovnaný zápas rozhodla zkušenost a efektivita v zakončení Ženatých, Svobodní i přes čtyři vstřelené branky spoustu šancí neproměnili a museli pogratulovat soupeři k vítězství. Vzhledem k okolnostem však nešlo o tak hořkou pilulku, protože bez pomoci svobodných hráčů by těžko slavili vítězství.

Šťastný nový rok 2017 :-)

Fotogalerie: odkaz

Branky: Štoček ml. 2, Mužátko 2, Frčka, Šváb T. - Švadlenka T. 2, Šálený, Weinlich.

Sestava Ženatí: Dastych - Šejvl, Lehman, Lukáš Toman, Jansa - Frčka, Tomáš Šváb, Luboš Štoček starší, Bohuslav Šváb - Mužátko, Lhota, Luboš Štoček mladší.

Sestava Svobodní: Jakub Fejfar (46. Jan Švadlenka) - Jan Švadlenka (46. Jakub Fejfar), Kupka, Svoboda, Josef Fejfar - Čakovský, Netáhlo, Skala, Weinlich - Šálený, Tomáš Švadlenka.

Rozhodčí: Michal Semínko.

Zpět