Zpátky na zem, Podolští prohráli v Milovicích

11.09.2016 10:54

Milovice - Bílé Podolí 5:2 (3:0)

Po vydařených dvou zápasech jeli Podolští i do Milovic pro body. Základ měl být stejný - vycházet ze zabezpečené obrany a co nejdéle neinkasovat, ovšem už během první čtvrthodiny přišlo kruté vystřízlivění, jelikož domácí vstřelili dvě branky. Přestože i hosté měli spoustu brankových příležitostí, tak to nestačilo na víc, než kosmetickou úpravu výsledku v závěru.

Utkání začalo velkou chybou v rozehrávce domácích, díky které se ocitl Jelínek sám na velkém vápně, ovšem než se stačil zorientovat, vracející se stopeři mu zakončení zablokovali. Na druhé straně přišla série chyb, kterou vyřešili hosté jen faulem na hranici 20 metrů. Z následného přímého kopu se trefil Baran přesně k tyči - 1:0. Než se Podolští stačili rozkoukat, už prohrávali o dvě branky - závar ve vápně zakončil Tangl gólem na 2:0. Až v tu chvíli začali hrát i hosté a mohli snížit - Semínko obešel obránce, ale tváří v tvář Fišerovi nechal jen vyniknout domácího brankáře. Další šance hostů přišla po rohu - Švadlenka na zadní tyči dobře vracel míč do ohně, ale žádný z jeho spoluhráčů ho nedokázal usměrnit do sítě. Ani do třetice hosté svou velkou šanci neproměnili v gól - Jelínek se prokličkoval až na malé vápno, ale z velkého úhlu volil místo přihrávky pod sebe střelu, která skončila vedle. Místo snížení tak přišel trest - po dalším trestném kopu domácích hlavičkoval Tangl na zadní tyči sám do odkryté brány - 3:0. A to ještě mohli Podolští děkovat Beranovi, protože zlikvidoval samostaný únik Barana i následnou dorážku.

Druhou půli začali hosté aktivně ve snaze pokusit se o zdramatizování zápasu. Už ve 47. minutě postupoval Švadlenka sám na brankáře, ale trefil jen jeho nohy. Po rychlém protiútoku v 54. minutě definitivně pohřbil naděje hostů Baran po pěkné individuální akci - 4:0. Podolští nesložili zbraně, ale zahazovali i ty nejvyloženější šance - sami na brankáře postupně šli Jelínek, Švadlenka a Vítek, ale ani jednou se skóre neměnilo. Až v 75. minutě využil pěknou Fejfarovu přihrávku Švadlenka a snížil na 4:1. Navíc v 84. minutě vystihl rozehrávku stoperů opět Švadlenka a svou střelu do břevna následně dorazil do sítě - 4:2. O minutu později se krásně do míče opřel Netáhlo, jenže další snížení se nepodařilo. Naopak z rychlého protiútoku dali domácí pátou branku.

Opět se ukázalo, že Podolští mají silné závěry, jenže za stavu 4:0 už nemohli pomýšlet na body, jako v předchozích zápasech. V první půli chyběla tradiční bojovnost a když se přidaly velké individuální chyby, na ukazateli skóre svítilo tříbrankové manko. Ani tak nebyl zápas úplně ztracený, protože domácí také dělali chyby, ale v zakončení se Kobylkám vůbec nedařilo. Kdyby zápas skončil 7:7, byl by to zřejmě odpovídající stav, ale na kdyby se nehraje. Nezbývá, než se poučit a s pokorou bojovat v dalších kolech o body, které jen tak bez boje do náruče nespadnou. Příští kolo se hraje opět venku - derby v Čáslavi začíná v neděli v 16:30.

Branky: 11. a 54. Baran, 14., 41. a 87. Tangl - 75. a 84. Švadlenka.

Sestava FC: Beran - Kupka, Šálený, Martin Šváb, Svoboda - Netáhlo, Josef Fejfar, Semínko, Vítek - Tomáš Švadlenka, Jelínek (61. Doubek).

Sestava Milovice: Fišer - Tangl, Plecitý, Dlouhý, Novák, Zoubek, Krátký, Baran J., Baran M., Solar, Švancar. Střídali: Šťastný, Šlambor.

Rozhodčí: Palek Michal - Ducký František, Fejfar Jakub. Delegát: Jahelka Zdeněk.

Zpět