Áčko ani ve druhém zápase neinkasovalo, doma porazilo Býchory

06.09.2016 18:36

Bílé Podolí - Býchory 1:0 (0:0)

Podolští měli pro první domácí zápas jasný cíl - potvrdit tři body z Radimi a hned v úvodu sezóny si vytvořit bodový základ a klid do dalších kol. Naopak hosté chtěli navázat na loňský podzim, kdy si z Bílého Podolí odvezli tři body a k tomu odčinit jarní domácí porážku, kdy Kobylky vyhrály v Býchorech 3:0. Nakonec mohli slavit domácí, i když scénář nebyl úplně ideální - rozhodla branka pět minut před koncem.

V prvním poločase měli více šancí Podolští - po Štočkově trestném kopu Kupka na míč na přední tyči hlavou netrefil a dobře kopnutý míč nakonec skočil těsně vedle zadní tyče. Druhá šance už byla gólová - Svoboda křižným míčem našel opět Kupku, který zpracoval míč na hranici penalty pro Jelínka, který rozezvonil tyč Jansovy brány! Následně zahrozili hosté dvěma nebezpečnými rohy, které v obou případech prošly po několika tečích malým i velkým vápnem nakonec bez zakončení. Ve 42. minutě přišla další gólovka domácích - Šváb ideálně vysunul Jelínka, který při pokusu přelovobat Jansu míč netrefil dobře a poslal podavače míčů do sadu za bránou zkontrolovat úrodu. Poločas tak skončil bez branek.

Ve druhé půli se do šance opět dostali jako první Podolští - v 56. minutě Chmelařův střílený centr tečoval Vítek naneštěstí jen do míst, kde byl připravený Jansa. V 64. minutě se do další šance dostal Fejfar, ale bránu z hranice penalty přestřelil. V 68. minutě se po nedorozumění obránců do gólové šance dostali i hosté a Beran musel vytáhnout jeden ze svých exkluzivních zákroků, kterým udržel podolské naděje na bodový zisk. Stejně jako v prvním kole to už vypadalo na penaltové rozuzlení vyrovnaného zápasu, ale v 84. minutě Kobylky udeřily: po Švábově trestném kopu vyhrál Vítek hlavičkový souboj s o hlavu vyšším obráncem a Kupka se prosadil v souboji se stoperem a brankářem - 1:0! V závěrečných minutách se hosté samozřejmě vrhli do útoku, čehož mohli domácí využít v 89. minutě - Netáhlo vysunul Jelínka, ale jeho zakončení po zemi se stočilo těsně vedle brány. Ani to však Kobylkám nezkazilo náladu a mohly slavit výhru 1:0.

Po zápasech v Radimi a s Býchory se zdá, že není náhoda, když Podolští dokázali v obou utkáních udržet čisté konto a zároveň udeřit v posledních minutách. Na této strategii se dá stavět do dalších zápasů, zvlášť když budou další dva na hřišti soupeře - v Milovících a v Čáslavi.

Branka: 84. Kupka.

Sestava FC: Beran - Kupka, Šálený, M. Šváb, Svoboda - Chmelař (75. Netáhlo), Jos. Fejfar, L. Štoček (72. L. Toman), T. Švadlenka - Jelínek, Vítek. 

Sestava Býchory: Jansa - Funda, Chlumský, Teplý, Jirkovský, A. Vyhnánek, J. Vyhnánek, Stojka, Šátek (65. Váňa), M. Kedršt, P. Kedršt.

Rozhodčí: Dragoun Radek - Bez Milan, Tvaroh Petr. 

Diváků: 65.

Zpět