Áčko derby s Tupadly zvládlo, k záchraně je blízko

21.05.2012 11:39

Bílé Podolí - Tupadly 2:1 (2:1)

Tupadly nabraly v posledních zápasech formu, která se však projevovala jen v domácích zápasech. Ačkoli derby takové rozdíly maže, Podolští měli více štěstí v zakončení a dokázali zvítězit.

Úvod zápasu byl ve znamení vzájemného oťukávání, hrálo se od vápna k vápnu. V 16. minutě si připsal Nečas parádní zákrok, když tváří v tvář dokázal útočníka hostů vychytat. O dvě minuty později kombinoval na půlce Švadlenka se Šáleným, který poslal míč za obranu na rozběhnutého Fejfara. Ten byl u míče dříve než obránce a střelou podél brankáře poslal Kobylky do vedení 1:0. Ve 22. minutě se po Antošově trestném kopu zavěsil do vzduchu Semínko, ale míč na zadní tyči netrefil ideálně (viz video). O dvě minuty později přišel prudký centr do vápna domácích, kteří si míč srazili do vlastní sítě (viz video) - 1:1. Ve 35. minutě předvedl parádu Švadlenka, který dostal od Šáleného míč proti noze, vůbec se nerozpakoval a poslal ho z 25 metrů do šibenice (viz fotogalerie) - 2:1! Ve 43. minutě mohl zvýšit Šálený, jeho střela z 18 metrů se však mezi tři tyče nevešla (viz fotogalerie). Poločas skončil 2:1.

Ve druhém poločase měli mírnou převahu hosté, ale nedokázali ji vyjádřit gólově - v 57. minutě Nečas vyrazil na roh gólovou šanci. V další fázi zápasu bylo k vidění na obou stranách několik pološancí, ovšem bez gólového efektu. Za domácí hrozili Spáčil a Jelínek, hlavička hostů po rohu v 82. minutě šla nad. Závěrečný nápor Tupadel se nekonal, Podolští si tři body pohlídali a mohli se těšit na závěrečnou děkovačku s diváky.

Ačkoli zápas byl hlavně bojovný se spoustou osobních soubojů, k vidění byly i fotbalové kousky - oba góly domácích zvedly diváky ze sedadel. Důležité tři body tak zůstaly v Bílém Podolí a pohled na tabulku není už tak deprimující. Nicméně nesmíme zapomínat na velmi těžký los v posledních kolech I.B třídy, takže vyhráno stále ještě není. Příští týden hrají Kobylky opět doma, soupeřem bude třetí tým tabulky Sázava.

Tabulka: A - tým

Fotogalerie: Bílé Podolí - Tupadly

Branky: 18. Fejfar, 34. Švadlenka - 24. vlastní

Sestava: Nečas - Lukáš Toman, Semínko, Bareš, Mužátko - Josef Fejfar (88. Chmelař), Zelený, Antoš (46. Jelínek), Spáčil - Švadlenka, Šálený.

Video:

šance Michala Semínka ve 21. minutě

vlastní gól ve 22. minutě

Zpět