Áčko doma poprvé ztratilo, proti Liblicím nezvládlo penalty

02.11.2019 17:20

Bílé Podolí - Liblice 0:1 na penalty 

Podolští měli před sebou jasný úkol: potvrdit vítězství z minulého kola a bodovat naplno také doma. Jenže tentokrát Kobylky neměly tolik štěstí, chyběla i kvalita, navíc znovu museli hrát proti přesile. 

První poločas nestojí za řeč - Podolští se do zakončení dostali jedinkrát: ve 20. minutě se po Fejfarově trestném kopu dostal k hlavičce Radovnický, ale míč zastavilo břevno a následnou dorážku "pro jistotu" ofsajd. Na druhé straně měl Dastych více práce: hosté dvakrát hlavičkovali z vyložených pozic, ale domácího brankáře nepřekonali. Poločas tak skončil bez brankovou remízou. 

Ve druhé půli hráli domácí po větru a jejich výkon se zlepšil, ale hra byla nadále vyrovnaná. Velkou příležitost přinesla 63. minuta, jenže při hlavičkování v malém vápně si překáželi Weinlich a Radovnický, takže míč skončil mimo tři tyče. Hosté si vytvořili mírný tlak díky nepochopitelným chybám rozhodčího Glogara, který na jedné straně posuzoval podolské zákroky příliš úzkostlivě a na druhé straně nechal hosty hrát za hranou tvrdosti bez odpískání. Jeho snažení navíc podpořili pomezní rozhodčí: Podolští se do vápna prakticky nedostali, protože většina míčů do vápna končila ofsajdem. Na druhé straně při standardkách ofsajd nebyl odmávaný jediný, ale domácí defenziva byla bezchybná a zvládla nebezpečné míče odvrátit. V 88. minutě mohl rozhodnout Weinlich po předchozí pěkné kombinaci Čakovského, Chmelaře a Švadlenky, ale střelu z vápna poslal vedle Matouškovy svatyně. Není tedy divu, že zápas dospěl do pokutových kopů po remíze 0:0. 

Penalty se Kobylkám nepovedly - hosté všechny proměnili, z domácích uspěli jen Šálený, Fejfar a Štoček ml. Bod navíc tak berou hosté. 

Diváci příliš důvodů k radosti neměli. Domácí nepředvedli kvalitní výkon, hosté také nic významného nevymysleli a korunu nepovedeným výkonům nasadila trojice rozhodčích v čele s Glogarem, který svým dvojím metrem vyvolal dojem, že nešlo jen o nekvalitu, ale o záměr. Výsledná remíza by nebyla špatným výsledkem, kdyby alespoň druhý bod získaly Kobylky. Takhle však jde jednoznačně o ztrátu a Podolští musí ještě ve zbytku podzimu zabrat. V příštím kole v Sadské to ale bude hodně těžké. Hraje se v neděli od 14 hodin. 

Branky:

Sestava BP: Dastych - Čakovský, Kupka, Šálený, Jansa - Chmelař, Tomáš Švadlenka, Fejfar, Radovnický - Tyšer (71.Štoček ml.), Weinlich. 

Sestava Liblice: Matoušek - Svoboda, Pop, Řípa, Fott, Vlk, Kliment, Zimmermann, Bázlík, Hrstka, Hejda. Střídali: Pačes, Vosecký, Plachý. 

Rozhodčí: Glogar Petr - Jarolímek Roman, Burian Michal.

Diváků: 55.

Zpět