Áčko doma porazilo Liblice s čistým kontem

22.05.2018 23:50

Bílé Podolí - Liblice 2:0 (1:0) 

Velmi důležitý zápas o záchranu v I.B třídě Podolští zvládli díky brankám Švadlenky a Šáleného z penalty. Díky třem bodům se v tabulce dotáhli na jeden bod od svého soupeře, ale i od Tuchorazi. Navíc ve druhém domácím zápase po sobě udržel brankář Dastych čisté konto! Utkání předcházela gratulace Jardovi Štočkovi k 80. narozeninám - přejeme hodně zdraví a hodně shlédnutých vyhraných utkání nejen na hřišti v Bílém Podolí :-)

Zápas začal velkým náporem domácích a po sérii několika standardních situací se přesně hlavou trefil Švadlenka - 1:0. Poté se spustil velký liják s krupobitím, které zahnalo hráče na 20 minut do kabin. Tam však zůstalo i fotbalové umění obou mužstev - hrálo se prakticky bez šancí na obou stranách. Promarněných 20 minut se samozřejmě nastavilo, ale skóre se už nezměnilo, a tak Kobylky po poločase vedly 1:0. 

Druhá půle byla ve znamení podolského vyčkávání a liblické marné snahy dostat se do vápna domácích. Přestože hra v obraně a ve středu pole se domácím celkem dařila, finální fáze a zakončení jim naopak nešlo. Naštěstí toho ani hosté moc nevymysleli, a tak Dastych kromě několika sebraných centrů neměl velkou práci. Na druhé straně mohl hlavou po rohu zvýšit Toman, ale přestřelil. Ani Švadlenkovi se o chvíli později nepodařilo překonat brankáře. Až v 80. minutě po aktivním napadání rozehrávky donutil obránce k chybě Hájek, následovalo stažení ve vápně a penalta, kterou proměnil Šálený - 2:0. Bylo rozhodnuto, hosté už se ze závěrečného tlaku nic nevytěžili. 

Vzhledem k důležitosti zápasu se očekával opatrný fotbal, což se také v průběhu hry potvrdilo. Ráz utkání určila hned třetí minuta, ve které šli Podolští zaslouženě do vedení a následně si náskok úspěšně hlídali. Tři body v tabulce znamenají potvrzení výhry z Tuchorazi a trochu klidu do podolské kabiny před dvěma zápasy se silnými soupeři z čela tabulky. S Čáslaví se hraje v sobotu od 17 hodin opět na domácí půdě. 

Fotogalerie: odkaz, odkaz, odkaz, odkaz, odkaz

Branky: 3. Švadlenka, 80. Šálený z penalty. 

Sestava FC: Dastych - Frčka, Šálený, Lukáš Toman, Weinlich - Vítek (73. Hájek), Čakovský, Pulkert, Chmelař (82. Josef Fejfar) - Špitálník, Tomáš Švadlenka. 

Sestava Liblice: Smolík - Nouzák, Pop, Fott, Řípa, Plachý, Rohn, Bázlík, Vosecký, Nouzák, Sochor. Střídali: Bubník, Lanc. Trenér: Petr Samek. 

Rozhodčí: Polák - Vyhnal, Stumpf. 

Diváků: 60.

Video:

šance Lukáše Tomana: odkaz

šance Tomáše Švadlenky: odkaz

gól z penalty Mirka Šáleného: odkaz

 

Zpět