Áčko doma znovu padlo, všechny body si odvezla Vykáň

03.11.2013 20:55

Bílé Podolí - Vykáň 1:3 (1:1)

V sobotním odpoledni přicestoval do Bílého Podolí krajský nováček Čechie Vykáň. Náš mančaft se snažil zapomenout na předešlé nezdary a konečně získat potřebné body do tabulky I.B třídy. To se ale bohužel nepovedlo a mužstvo soupeře si už potřetí na podzim odvezlo z Bílého Podolí všechny body.

Začátek zápasu byl především ve znamení boje o střed hřiště. První příležitost ke vstřelení branky měl Semínko, který v 5. minutě rozehrával trestný kop. Míč zkrotil hostující gólman a na řadě byli hosté. Ve 12. minutě se do vápna prodral útočník Leggeri, který střílel přes bránícího Semínka, ale nadějný pokus Nečas se štěstím vytěsnil. Ve 14. minutě mohli jít domácí do vedení - Mužátkův trestný kop vrátil Semínko před bránu a Jelínek zavěsil - pomezní rozhodčí však vehementně protestoval a odmával kop od branky (viz video). Hned tři minuty poté přišla další práce pro domácího brankáře, když kryl střelecký pokus z hranice vápna. V 19. minutě se už skóre měnilo - obránce Vykáně přešel přes celé hřiště nikým nebráněn a naservíroval míč Šplíchalovi, který se v souboji jeden na jednoho nemýlil a vyběhnuvšího Nečase zkušeně přeloboval. Ve 30. minutě měl obrovskou šanci na vyrovnání Jelínek, ale z bezprostřední blízkosti branky mířil vysoko nad. Ve 43. minutě domácí vyrovnali! Semínko posadil míč na hlavu Švadlenkovi a ten upravil stav na 1:1. Vzápětí pískl sudí Chrudimský konec prvního poločasu.

Do druhého poločasu vstoupil domácí tým s bojovností a se snahou získat v domácím prostředí body. Patrně přílišná motivace měla za následek žlutou kartu, kterou obdržel v 49. minutě Švadlenka za faul na půli hřiště. V 52. minutě se opět ozvala Čechie, když po pěkné kombinaci utíkal hostující hráč sám na Nečase, ten včas vyběhl a střelu vytěsnil na roh. V 63. minutě mohl domácí poslat do vedení Brunclík, ale jeho střela z úhlu těsně minula branku. O dvě minuty později Nečas chytil nadějný pokus z 16 metrů. 69. minuta přinesla velké oslabení pro Bílé Podolí, když Švadlenka po druhém žlutém faulu uviděl červenou kartu a musel předčasně do sprch. Bohužel hned minutu na to využili domácí přesilovku a po ideální přihrávce na penaltu se Dlouhý trefil přesně - 2:1. V 74. minutě hosté rozvíjeli další nadějnou akci, ale Čakovský zatáhl za záchrannou brzdu za cenu žluté karty. V 76. minutě Leggeri těsně minul domácí branku. Domácí vsadili všechno na ofenzivu, jenže v 87. minutě přišla brejková situace Čechie. Nečas zlikvidoval dvě vyložené příležitosti a podržel domácí tým ve hře. Krátce na to mohlo přijít tížené vyrovnání, když Fejfar načechral míč na hlavu Jelínkovi, který jen těsně minul horní růžek branky. Z protiútoku přišel trest - v 90. minutě utíkal Leggeri z úhlu na gólmana, který střelu vytěsnil do strany, kam dobíhal Maxhuni, který se nemýlil a pojistil tak výhru svého týmu - 1:3.

Sérii zápasů bez vítězství prodloužily Kobylky na 5, naposledy porazily v 6. kole Ratboř. V příštím kole v Sokolči mohou Podolští jenom překvapit a do konce podzimu bude zbývat jediný zápas - domácí klání se Sadskou.

Fotogalerie: FC BP - Vykáň

Tabulka: A - tým

Branky: 40. Švadlenka - 19. Šplíchal, 70. Dlouhý, 90. Maxhuni.

Sestava FC: Nečas - L. Toman, Semínko, Šálený, Mužátko - Šimon (73. Fejfar), Brunclík, M. Šváb, Čakovský (78. Trpišovský) - Švadlenka, Jelínek.

Sestava Vykáň: Kosmák - Beneš, Kramář, Špůrek, Stejskal, Šplíchal, Bellada, Leggeri, Vignozi, Dlouhý, Maxhuni. Střídali: Olmr, Bylina, Klán, Kočí.

Rozhodčí: Chrudimský - Petýrek, Soběslav.

Diváků: 80

Video:

neuznaný gól Libora Jelínka

Zpět