Áčko hrálo s Českým Brodem vyrovnanou partii, jenže závěr nezvládlo a body bere soupeř

11.06.2017 22:22

Bílé Podolí - Český Brod B 2:5 (0:1)

Podolští fotbalisté podlehli v posledním domácím zápase rezervě Českého Brodu. V divácky atraktivním zápase padlo 7 branek, ale bohužel hned 5 do sítě Kobylek. Po prohraném poločase dokázaly Kobylky dvěma pěknými brankami otočit vývoj zápasu, jenže další šance neproměnily a po nevídaném kolapsu v poslední čtvrthodině neberou ani bod.

Ve velkém vedru začali lépe hosté, kteří se po několika rychlých narážečkách dostali až před Berana, který nebezpečnou střelu vyrazil na roh. Ve 13. minutě odpověděl Semínko pumelicí z trestného kopu, která orazítkovala břevno! O minutu později šli hosté sami na bránu a Beran musel vytáhnout skvělý zákrok. V 19. minutě Moravec úspěšně zasáhl proti Hájkově střele. Ve 36. minutě se po Kupkově centru ocitl v gólové šanci Netáhlo, ale jeho zakončení Moravec vyrazil a hosté přešli do rychlého protiútoku, který zakončil Šmejkal přesně k tyči - 0:1. S Kobylkami mohlo být ještě hůře, ale Beran další gólovku zneškodnil. Poločas vyhráli Českobrodští 1:0.

Ve druhé půli převzali iniciativu domácí hráči a odměnou jim byl vyrovnávací gól v 54. minutě - Fejfarův roh umístil Kupka hlavou pod břevno (viz video) - 1:1. O minutu později z dalšího rohu zakončoval Švadlenka, jenže branku netrefil. V 60. minutě brankář Moravec v tísni odkopl míč jen ke Švadlenkovi, který krásným lobem z 35 metrů poslal Kobylky do vedení! Podolští střelci byli i nadále při chuti - v 64. minutě Švadlenka zamířil hlavou k tyči, ale Moravec výborným zákrokem míč vyrazil. Z následného rohu Kupka opět hlavou brankáře překonal, ale obránce míč z brankové čáry vykopl do Moravcovy hlavy, odkud se míč přehoupl přes břevno jeho brány! To mělo být 3:1, jenže nebylo, a na druhé straně se začaly dít věci. V 74. minutě napřáhl Mišák z 20 metrů přesně k tyči - 2:2. O dvě minuty později se hosté dostali do vápna a přízemní centr obrana nešťastně tečovala do protipohybu bezmocného Berana. V 78. minutě přišla po podobné situaci čtvrtá branka a kalich hořkosti si Podolští vypili do dna v 89. minutě po gólu z dorážky - 2:5.

Ze sedmi jarních domácích zápasů vyhrály Kobylky jediný. Takhle tragickou bilanci Podolští fanoušci nepamatují. Jen díky bodovým importům z venku - a těch na jaře také nebylo tolik - jsou Kobylky zachráněné. Do Červených Peček však pojedou pro tři body a pro důstojné rozloučení s uplynulou sezónou. Hraje se v sobotu už od 14 hodin!

Fotogalerie: odkaz

Branky: 54. Kupka, 61. Švadlenka - 37. a 78. Šmejkal, 74. Mišák, 76. vlastní, 89. Hanzl.

Sestava FC: Beran - Josef Fejfar, Semínko, Martin Šváb, Kupka – Netáhlo, Šálený, Tomáš Švadlenka, Hájek - Vítek (86. Weinlich), Jelínek.

Sestava Český Brod B: Moravec – Kopecký, Šmejkal, Mišák, Černy (55. Gajdasz) – Kozlíček, Pikner (55. Skořepa), Hubáček, Šťastný – Havliček (80. Rezek), Hanzl.

Rozhodčí: Šnýdr - Dvořák, Tichý.

Diváků: 50.

Video:

gól Jaromíra Kupky na 1:1

šance Tomáše Švadlenky

Zpět