Áčko na jaře poprvé zvítězilo, tři body veze z Břežan

11.04.2015 22:36

Břežany II - Bílé Podolí 1:2 (0:1)

Po domácí porážce s Libicí čekal podolské fotbalisty další soupeř z čela tabulky - třetí Břežany. Na podzim vyhrály Břežany v Bílém Podolí 3:0, ale odveta se Kobylkám povedla na výbornou a díky brankám Bareše a Švadlenky slaví první jarní vítězství!

Podolští hned od začátku aktivně napadali břežanskou rozehrávku, což se málem vyplatilo ve 4. minutě - Švadlenka sebral míč váhajícímu brankáři a na Semínka zívala odkrytá brána. Jenže podolský útočník dal svému zakončení opačnou faleš, než bylo potřeba, a míč se odkutálel těsně vedle. Také další příležitost si vypracovali hosté - Štoček přímo z rohu zaskočil Svobodu a míč skončil na břevně. Do třetice už se měnilo skóre - Hájek na levé straně obešel beka i stopera, který ho podrazil a rozhodčí nařídil penaltu. Bareš poslal brankáře na druhou stranu (viz video) a poslal hosty do vedení 0:1. Domácí hráči dokázali ve středu kombinovat, ale následné centry na útočníky podolská obrana dokázala eliminovat, stejně tak několik standardních situací. Poločas vyhráli hosté 0:1.

Druhou půli začali lépe domácí, kteří se dostali ke své hře, když dokázali držet míč. Na hranici vápna hostů vzniklo několik nepřehledných situací, naštěstí s dobrým koncem pro Kobylky. V 56. minutě Podolští vybojovali míč na soupeřově polovině a Štoček přihrál Švadlenkovi, který sám před Svobodou nezaváhal - 0:2. V 66. minutě mohli hosté definitivně rozhodnout - Šváb vysunul Semínka, jenže ten si v Břežnech neobul střelecké kopačky - z vyložené šance poslal míč opět jen vedle. V 70. minutě se prokličkoval do vápna hostů Kulvajt, naštěstí mu v rozhodující chvíli míč skočil a střela se mu nepovedla. V 73. minutě Šváb těsně přestřelil z přímého kopu (viz video). V 85. minutě zahrávl přímý kop brankář Svoboda, míč se od břevna odrazil k Mišákovi a ten z první trefil přesně (viz video) - 1:2. Podolští v závěru drželi míč v bezpečné vzdálenosti od Nečasovy brány a do šance už Břežany nepustili.

Díky třem bodům je situace v tabulce zase o něco veselejší a Podolští drží kontakt s našlapaným středem s 21 body na kontě. Příští zápas se hraje v neděli od 17 hodin s Býchory.

Fotogalerie: odkaz

Tabulka: odkaz

Branky: 85. Mišák - 21. Breš z penalty, 56. Švadlenka.

Sestava FC: Nečas - Mužátko, Šálený, Bareš, Spáčil - Čakovský, Štoček (70. Fejfar), Martin Šváb, Hájek - Tomáš Švadlenka, Semínko.

Sestava Břežany: Svoboda - Karbal, Procházka, Jedlička, Mišák, Kulvajt, Moško, Pikner, Mašanský, Veselý, Jansta. Střídali: Štolc, Svoboda, Hladík.

Rozhodčí: Melnar Matěj - Stránský Martn, Richtár Lukáš. Delegát: Myška Michal.

Video:

penalta Honzy Bareše ve 21. minutě

přímý kop Martina Švába v 73. minutě

gól domácích v 83. minutě

Zpět