Áčko na půdě Tuchorazi nebodovalo, ale alespoň po více než 300 minutách skórovalo

26.04.2017 19:41

Tuchoraz - Bílé Podolí 3:1 (1:0)

Po dvou domácích prohrách bez vstřeleného gólu jeli Podolští na půdu lídra tabulky s mírnými obavami. Bez Vamberského a Čakovského navíc nebylo možné praktikovat původní taktický záměr na jednoho útočníka.

Podolští nastoupili do zápasu trochu zakřiknutě a hlavně čekali, co vymyslí soupeř. Tuchoraz však na to, že je na prvním místě, žádnou kombinaci nepředváděla a s nakopávanými míči si Podolští dokázali poradit. Naopak do první šance se dostali hosté - Vítek obešel obránce a řítil se z úhlu sám na bránu, ale místo zakončení volil kličku, která mu nevyšla. Na druhé straně odpověděli domácí nebezpečnou hlavičkou, kterou Beran vyrazil a dobíhající hráč trefil z boku tyč. Ve 20. minutě se do zakončení z vápna dostal Švadlenka, ale mířil jen nad branku. Ve 23. minutě přišel zbytečný faul kousek za vápnem a centrovaný míč skončil nikým netečovaný v bráně (viz video) - 1:0. Odpovědět mohl ve 29. minutě Kupka - za jeho střelou se Macho jenom ohlédl, ale skončila těsně vedle tyče. Ve 38. minutě přišla obrovská šance na vyrovnání - Fejfarův nepovedený přímý kop Machovi prošel mezi nohama, ale Švadlenka z dorážky netrefil odkrytou bránu (viz video). Zápas byl překvapivě vyrovnaný, jenže útoky hostů většinou končily odpískaným útočným faulem nebo ofsajdem, čemuž se mnohdy divili i domácí. Na druhé straně to bylo o něčem jiném - velké množství standardek vyvrcholilo ve 44. minutě penaltou, kterou však Beran skvěle chytil (viz video) a udržel naděje Kobylek na bodový zisk!

Ve druhé půli Podolští vycítili šanci, ale nebylo jim přáno - faul na Švadlenku, který se odehrál metr uvnitř pokutového území, rozhodčí Myška vytáhl ven a kopal se jen přímý kop. Po něm Šváb našel hlavu Kupky, jenže ten mezi tři tyče nezamířil. V 59. minutě zaskočil za Berana na brankové čáře Semínko, ale o pár minut později už Rybařík zvýšil po samostatném úniku - 2:0. V tu chvíli bylo rozhodnuto, navíc přišla 76. minuta a další rychlý brejk domácích, po kterém padl třetí gól. Podolští se snažili alespoň o čestný úspěch, který se nakonec dostavil - Kupka vysunul do samostatného úniku Pulkerta a na jeho kličku reagoval brankář Macho podražením. Měla následovat červená karta, ale nikoho vlastně ani nepřekvapilo, že udělena nebyla. Nutno dodat, že by nic neřešila, byla poslední minuta. Penaltu proměnil Fejfar - 3:1.

V pěti jarních kolech získali Podolští pouze 4 body, což není moc dobrý výsledek. Na druhou stranu na podzim touhle dobou měly Kobylky jen o dva body více a pak z toho byl nejúspěšnější podzim za poslední roky, takže ani teď na jaře určitě ještě není nic ztraceno. Ale chce to začít dávat góly a sbírat body - třeba hned v neděli proti Liblicím. Hraje se od 17 hodin.

Fotogalerie: odkaz

Branky: 23. a 76. Doksanský, 67. Rybařík - 90. Fejfar z penalty. 

Sestava FC: Beran - Kupka, Šálený, Semínko, Martin Šváb - Netáhlo, Josef Fejfar, Hájek, Pulkert - Tomáš Švadlenka, Vítek. 

Sestava Tuchoraz: Macho - Trnka, Jurka, Béreš, Bílek, Černý, Rybařík, Doksanský, Havránek, Novák (61. Kuru), Vostrovský.

Rozhodčí: Myška Roman - Nehasil Karel, Kubečka Pavel.

Video:

gól domácích na 1:0

šance Tomáše Švadlenky

chycená penalta Alešem Beranem

trestný kop Josefa Fejfara

Zpět