Áčko opět nedalo gól a ze Sadské se vrací bez bodů

10.09.2017 11:36

Sadská - Bílé Podolí 4:0 (2:0)

Do Sadské jeli Podolští s defenzivní taktikou, která vycházela 35 minut. Potom přišla penalta a rychlý druhý gól, na druhé straně nedokázali hosté ani jednou skórovat.

Přitom do zápasu vstoupili hosté výborně a hned v 1. minutě se po rychlé akci a zpětné přihrávce Švadlenky dostal k zakončení na malém vápně Špitálník, ale obránce mu stihl střelu zblokovat na roh. V 5. minutě se ke střele z vápna dostal Pulkert, ale brankář si nadvakrát poradil a před dobíhajícím Švadlenkou stihl míč lapit. Ve 12. minutě se po standardce Svobody Staš jenom ohlédl, naštěstí mířila vedle vzdálenější tyče. Ve 26. minutě vykopl míč z brankové čáry Šváb. Domácí v této fázi zápasu drželi míč častěji na svých kopačkách, ale hosté bránili v kompaktním bloku a dařilo se jim díky bojovnosti a důrazu v osobních soubojích překazit rodící se šance již v zárodku. Až přišla 36. minuta a sporný moment, ve kterém nejprve sadský útočník fauloval v soboji Šáleného, aby následně sám upadl a pískala se penalta - 1:0. Podolská psychika šla rychle dolů a ještě do poločasu se do dvou úniků dostal domácí Plot - jednou proměnil, jednou výborně zasáhl Staš. Poločas vyhráli domácí 2:0.

Podolští mysleli na zdramatizování zápasu, ve druhé půli si vytvořili tlak, jenže když už se dostali k brance soupeře, v zakončení se jim nedařilo - dvakrát neuspěl Špitálník, dvakrát Netáhlo, několikrát byl "pro jistotu" zastavený útok hostů ofsajdem. Domácí byli efektivnější, když v 71. minutě opět utekl obraně Plot a o minutu později přidal čtvrtou branku Dudla - 4:0. Několik dalších situací dokázal Staš ve spolupráci s obranou vyřešit, takže na nepopulárního "bůra" nedošlo.

Ve druhém zápase v řadě nedokázaly Kobylky skórovat, což je hlavním důvodem vysoké porážky. V zápase byly k vidění pozitivní okamžiky ve hře hostů, hlavně na začátku obou poločasů, ale bez vstřelené branky není možné pomýšlet na body. Nepříznivou sérii se Podolští pokusí zvrátit doma v okresním derby proti Hlízovu. Hraje se v sobotu od 17 hodin.

Fotogalerie: odkaz

Branky: 36. Havlík z penalty, 39. a 71. Plot, 73. Dudla.

Sestava FC: Staš - Mužátko, Šálený, Martin Šváb, Kupka - Pulkert, Netáhlo Hájek (77. Weinlich), Vítek - Tomáš Švadlenka, Špitálník.

Sestava Sadská: Šaroch - Kreische, Havlík, Dudla, Plot, Čemus (75. Jirásek), Cempírek (81. Mejzr), Svoboda, Lugmajer (78. Svědínek), Nedbal, Janiga. Trenér Milan Svoboda.

Rozhodčí: Hlavnička Radek - Kvasnička Václav, Nágl Petr.

Video:

dění na hřišti poměrně výstižně charkterizuje krátká pasáž zápasu:

 

Zpět