Áčko po špatném výkonu nechalo všechny body v Tupadlech

28.04.2018 21:50

Tupadly - Bílé Podolí 2:1 (2:1)

Po vyhraném derby v Hlízově a potvrzení bodů doma s Bečváry zajížděli Podolští opět na půdu okresního souseda, i když tentokrát úplně z opačného pólu tabulky. Jarní forma a situace v tabulce velela hostům bodovat, ale po matném výkonu se to nepodařilo a Tupadly zaslouženě o gól vyhrály.

Aktivněji začali domácí a tlačili se na polovinu Kobylek. Už ve 12. minutě po sérii standardních situací přišel roh, který na zadní tyči zakončil trestuhodně volný Pipek - 1:0. Podolští se dostali více do hry a po důrazném napadání rozehrávky domácích se ke střele z hranice vápna dostal Švadlenka, který prostřelil Potměšila - 1:1. Jenže potom opět hosté vyklidili pole a práci měl Dastych - nečekaný odraz při nakopnutém míči za obranu ještě stačil vyřešit, stejně jako střelu Koudelky z vápna, ale po dalším z nákopů byl u míče dříve Chvátal a následoval penaltový zákrok, který potrestal Krajíček - 2:1. Podolští už do poločasu nestačili zareagovat a i když se několikrát dostali do vápna, finální fáze se jim vůbec nedařila.

Ve druhé půli se po důrazné domluvě v kabině zlepšil výkon hostů, kteří dokázali více kombinovat po zemi a dostat se před bránu Tupadel, ale ke gólové šanci to nevedlo. Na druhé straně měl Dastych práci při trestném kopu Fuksy a při nepovedené malé domů, po které střílel Koudelka, ale skóre se nezměnilo. Hostům se nadále nedařilo dostávat míč do nebezpečných prostorů a vytvářet si šance - výjimkou byly střely Netáhla a Švadlenky, se kterými si však Potměšil poradil. V závěrečném náporu měl na kopačce vyrovnání Pulkert, který si naběhl na Šáleného centr, ale v těžké pozici míč dobře netrefil. Tupadly vyhrály 2:1.

Těžko říct, jestli podolští hráči zápas nezvládli v hlavách, protože přesně na to byli před utkáním realizačním týmem upozorňováni. Soupeř byl zatím nejslabším mužstvem, se kterým se Kobylky na jaře utkaly, ale přesto bere tři body. Hostům se nedařilo hlavně technicky - jednoduché ztráty a chyby v rozehrávce, navíc dva prakticky darované góly. To vše zapříčinilo, že Kobylky po sérii tří vítězných zápasů nemají tentokrát ani bod. Podolští se musí vrátit na zem a v dalších zápasech zopakovat výkony, které povedou k bodovým ziskům. Hned v dalším kole čeká FC další souboj s mužstvem z konce tabulky - přijede Jestřábí Lhota. Hraje se tradičně v sobotu od 17 hodin.

Fotogalerie: odkaz, odkaz

Branky: 12. Pipek, 36. Krajíček z penalty - 27. Švadlenka. 

Sestava FC: Dastych - Jakub Fejfar (64. Frčka), Šálený, Kupka, Weinlich - Vítek (46. Netáhlo), Josef Fejfar, Pulkert, Chmelař - Špitálník, Tomáš Švadlenka.

Sestava Tupadly: Potměšil - V. Pipek, Císař, Hašek, Kořínek (66. Hudec) - Chvátal (90. D. Krajíček), Fuksa, D. Pipek, Kavánek (81. Hošek) - Koudelka (70. Chleborád), R. Krajíček (46. Semrád). Trenér Stanislav Krajíček. 

Rozhodčí: Šmejkal - Zoufalý, Babák.

Zpět