Áčko porazilo Liblice na penalty a přivezlo z venku důležité dva body

22.10.2017 14:25

Liblice - Bílé Podolí 2:3 na penalty (1:0)

Po výsledkově nevydařeném domácím zápase s Tuchorazí chtěli Podolští vybojovat ztracené body na hřišti soupeře. V minulé sezóně si Podolští dokázali odvézt z Liblic tři body za výhru 4:1, o rok dříve se po remíze 3:3 kopaly penalty, které zvládli lépe Libličtí. Tentokrát braly bod navíc Kobylky.

První poločas nezačal pro Kobylky dobře - v 7. minutě prohrály v poli tři souboje po sobě a míč se dostal na velké vápno k Hrstkovi, který slabě vystřelil. Za normálních okolností by chycení takové střely nedělalo Stašovi žádné problémy, ale na hrbolatém hřišti míč nepředvídatelně skočil a skončil v bráně - 1:0! V průběhu prvního poločasu byli sice hosté aktivnější a vytvořili si několik náznaků, ale do gólové šance se nedostali. Ve 35. minutě se k odraženému míči po Špitálníkově rohu dostal Vítek, ale z úhlu brankáře Bártla nepřekvapil. Ve 40. minutě Čakovský poslal svůj přímý kop z 25 metrů nad bránu. Na druhé straně byli nebezpeční domácí díky výškové převaze hlavně po standardních situacích, ale obrana v čele se Stašem zvládla nebezpečné centry odvracet, a když už se Libličtí dostali do zakončení, bránu netrefili. V poslední minutě první půle ještě mohl postupovat sám na bránu Vítek, ale nepodařilo se mu míč dobře zpracovat a vracející se obrana situaci vyřešila. Do kabin se šlo za stavu 1:0 pro Liblice.

V kabině si Podolští řekli, že jim nesmí další body protéct mezi prsty a do druhé půle vstoupili s cílem alespoň vyrovnat. To se podařilo v 53. minutě Švadlenkovi, který po Čakovského rohu hlavou vyrovnal na 1:1. Hlavička samotná sice mířila do míst, kde stál brankář Bártl, ale míč stejně jako v prvním poločase při gólu domácích nepředvídatelně skočil a Bártl si jej srazil do vlastní sítě! Podolští byli při chuti a chtěli přidat druhou branku, ale nebezpečno bylo také po sérii několika rohů před Stašem. V 60. minutě Fejfar z 25 metrů trefil jen zeď, v 65. minutě Švadlenkovu hlavičku brankář chytil. V 71. minutě Čakovský ideálně zahraným trestným kopem vybídl ke skórování Weinlicha, který se v podobných situacích nemýlí - 1:2! Podolští při troše štěstí mohli přidat i třetí branku, ale nadějné náznaky nedotáhli do konce Špitálník, Pulkert nebo Vítek. Domácí vsadili všechno na útok a to se jim nakonec vyplatilo, když v 84. minutě skóroval dobře umístěnou hlavičkou Sochor - 2:2. V závěru se ještě do velké šance dostal Špitálník, ale pokus o přelobování brankáře nevyšel, a tak se šlo na penalty.

V minulém venkovním zápase udrželi podolští fotbalisté nervy na uzdě, proměnili všechny čtyři penalty a totéž se jim povedlo v Liblicích! Fejfar, Šálený, Kupka ani Čakovský nezaváhali a díky dvěma Stašovým úspěšným zákrokům brali bod navíc hosté.

Díky bodovému zisku se Kobylky dotáhly na své nejbližší soupeře v tabulce, i když díky horšímu skóre než Loučeň a Jestřábí Lhota jsou stále předposlední. Další zápas se hraje opět venku, tentokrát v Čáslavi - na půdě druhého celku tabulky. Kvůli změně času utkání začíná v neděli již ve 14:30.

Fotogalerie: odkaz

Branky: 7. Hrstka, 84. Sochor - 53. Švadlenka, 71. Weinlich.

Sestava FC: Staš - Josef Fejfar, Kupka, Šálený, Radek Toman ml. - Špitálník, Čakovský, Tomáš Švadlenka, Pulkert - Weinlich (83. Netáhlo), Vítek.

Sestava Liblice: Bártl - Nouzák, Řípa, Vlk, Kovačka (28. Lanc) - Vosecký, Bázlík, Pačes, Rohn - Hrstka, Sochor.

Rozhodčí: Hurych Lubomír - Nepovím František, Boček Michal.

Video:

gól Karla Weinlicha

gól domácích na 2:2

chycená penalta Igorem Stašem

Zpět