Áčko porazilo lídra z Poříčí, v závěru sezóny se fotbalem baví

11.06.2012 08:42

Bílé Podolí - Poříčí 2:1 (1:0)

Vzhledem k jistotě záchrany domácích a jistotě prvního místa hostů si oba celky mohli hrát bez přehnaných taktických svázaností, což se na hřišti projevilo. Na fotbal se dalo koukat, nakonec díky gólu v 85. minutě byli šťastnější domácí.

Hosté byli v úvodu lepším celkem, hrozili hlavně z rohových kopů (viz video), ale s hlavičkou si Nečas poradil a nebezpoečná střela šla mimo. Na druhé straně z první vážnější akce padla branka, která však stála za to - ve 25. minutě Jelínek prošel do vápna, poslal přihrávku na Fejfara, který pěkným obloučkem přeloboval brankáře - 1:0. Hned o dvě minuty později to mohlo být ještě veselejší - Antoš zahrával trestný kop, míč zakroutil na zadní tyč, kde si bohužel spíše překáželi tři volní podolští hráči (viz video). Hosté vyrovnali ve 30. minutě, když pěkná střela Borovce zpoza vápna zapadla přesně do šibenice - 1:1. Přesto mohli ještě do přestávky Podolští opět strhnout vedení na svou stranu, ale Fejfar tentokrát neuspěl, když ho vychytal brankář. Poločas tak skončil nerozhodně 1:1.

Ve druhém poločase se domácí více osmělili a přebrali taktovku zápasu a dostali se i do šancí - hlavičky Jelínka a Spáčila (viz video) však šly mimo. Až v 82. minutě se dostal do vápna opět Jelínek a svou druhou gólovou přihrávkou vyzval Štočka ke skórování. Ten si počínal zkušeně a poslal brankáře na druhou stranu (viz fotogalerie). Utkání se sice nastavovalo pro několikaminutové ošetřování brankáře Nečase (viz fotogalerie), ale domácí si cenné vítězství pohlídali a mohli se společně s fanoušky radovat ze tří bodů (viz video).

Podolští drží vybornou sérii šesti utkání bez prohry, zároveň dokázali získat vždy minimálně bod (ať na podzim či na jaře, někdy v obou zápasech) s každým soupeřem v naší skupině I.B třídy, což jen dokládá její vyrovnanost. Za výkon proti Poříčí byly tři body zasloužené, Podolští byli hlavně ve druhém poločase lepším týmem. Po zápase v Jesenici bude rozlučka, a tak je jen dobře, že do kasy přispěje jak kapitán Josef Fejfar, tak trenér Šváb, který ho v 80. minutě vystřídal a připsal si tak první minuty za áčko po několika letech. O víkendu zakončí sezónu zápasem v Jesenici. Pokud se termín utkání nezmění, bude se hrát v sobotu od 17 hodin.

Fotogalerie: FC BP - Poříčí

Tabulka: A - tým

Branky: 25. Fejfar, 85. Štoček - 30. Borovec

Sestava: Nečas - Lukáš Toman, Semínko, Bareš, Mužátko - Josef Fejfar (80. Šváb), Antoš, Šálený, Spáčil - Švadlenka (65. Štoček), Jelínek.

Video:

nebezpečné rohy hostů

trestný kop Jiřího Antoše

šance Honzy Spáčila

závěrečná děkovačka

Zpět