Áčko porazilo Městec Králové, přestože muselo otáčet výsledek

04.05.2019 21:30

Bílé Podolí - Městec Králové 2:1 (1:1)

Do Bílého Podolí přijel městec Králové, který měl nejlepší formu ze všech celků soutěže - z posledních čtyř zápasů získal dvanáct bodů! Jenže Podolští chtěli dokázat, že umístění v horní polovině tabulky není náhodné a po dvou prohrách v řadě chtěli rozhodně bodovat. Vyrovnaný stav nakonec rozhodla branka Tomáše Švadlenky v 83. minutě.

S vytrvalým deštěm se v úvodu lépe vyrovnali hosté a vytvořili si i několik pološancí, ale obrana naštěstí zvládla několik něpříjemných centrů vyřešit. Podolští se sice dostávali do tempa pomaleji, ale v 15. minutě mohli udeřit - Weilnich si ideálně zpracoval Kupkův křižný pas, ale svou dělovku poslal těsně nad bránu. Na druhé straně hosté zakončili rychlý brejk těsně vedle Dastychovy brány. Ve 35. minutě se poprvé měnilo skóre: další rychlý brejk tentokrát sehráli hosté ukázkově a přesně k tyči zakončil Ročín - 0:1. Ve 38. minutě Podolští přežili klinickou smrt: střelu z vápna Dastych skvěle vyrazil, ovšem jen k dobíhajícímu útočníkovi, který však využil k dorážce do prádné brány ofsajdové postavení, takže se skóre neměnilo. Kobylky se následně vrhly do útoku a vyrovnat mohl Kupka po rohu Pulkerta, ale míč minul branku. Až ve 43. minutě poslal centr do vápna Chmelař a Weinlich tečoval míč mimo dosah Chrastného - 1:1. Gólem do šatny tak bylo stanoveno poločasové skóre.

Pakliže v minulém zápase zůstalo veškeré podolské odhodlání v kabině, tentokrát vyrazily Kobylky vstříc vítězství. Ve středu hřiště si domácí dokázali vytvořit převahu a mohli ji vyjádřit i gólově: v 56. minutě Švadlenka však po Pulkertově centru hlavičkoval těsně vedle, stejně jako o chvíli později Kupka po Tomanově centru. Hosté také horozili a po Hartmanově průniku mohli překlopit vedení na svou stranu, ale střela jen těsně minula zadní tyč. Nebezpečnější však byli domácí: Spáčil si po kličkované na hranici vápna připravil míč ke střele, ale Chrastný byl pozorný a jeho střelu zneškodnil. V 76. minutě vybojoval Weinlich trestný kop 20 metrů od brány, ale Švadlenka trefil jen zeď. V 80. minutě Weinlichova dalekonosná rána překvapila Chrastného, ale snesla se těsně nad břevno. Až v 83. minutě po rychlé kombinaci Pulkerta s Chmelařem na pravé straně přišel centr do vápna a Švadlenka chladnokrevně zavěsil - 2:1. Městečtí se následně snažili o závěrečný tlak, ale domácí si výsledek hlídali. Naopak mohli přidat třetí branku - po skvělé práci Štočka se nepovedlo zakončení Švadlenkovi, následně při Šejvlově průniku ukopl míč na poslední chvíli obránce. To však už Kobylky mrzet nemuselo, tři body za vítězství 2:1 zůstaly v Bílém Podolí.

I přes nevlídné počasí shlédla utkání více než stovka diváků, což bylo způsobeno jednak májovými oslavami v Bílém Podolí a jednak početnou enklávou hostujících příznivců. Kobylky šly za vítězstvím více než soupeř a nakonec v poslední desetiminutovce dokázaly jednu ze svých šancí proměnit v rozdílovou branku. Podolští se díky vítězství posunuli na páté místo tabulky a hlavně nad třicetibodovou hranici, která je obecně považovaná za záchranářskou linii. Závěrečných šest kol si tak mohou Podolští užít ve výjimečném režimu - po starostech se záchranou v minulých letech do posledních kol mají tentokrát možnost zahrát si bez stresu z možnosti sestupu. Další zápas se hraje opět v Bílém Podolí, i tentokrát přijede mužstvo ze středu tabulky - Zruč nad Sázavou. Hraje se tradičně v sobotu od 17 hodin.

Branky: 43. Weilnich, 83. Švadlenka - 35. Ročín.

Sestava BP: Dastych - Kupka, Šálený, Lukáš Toman, Spáčil - Chmelař (86. Luboš Štoček ml.), Pulkert, Kubát, Tomáš Švadlenka - Weinlich (89. Hájek), Jelínek (65. Jakub Šejvl).

Sestava Městec Králové: Chrastný - Ročín, Poděbradský, Rygl (58. Havránek), Němec, Sabó, Velenský, Hartman, Synek, Janouch, Blažek.

Rozhodčí: Bekešský Ondřej - Holý Milan, Trumpus Zbyněk. Delegát: Lantora Milan.

Diváků: 100.

Zpět