Áčko porazilo Uhlířské Janovice a drží čtvrtou příčku

26.05.2019 20:45

Bílé Podolí - Uhlířské Janovice 3:0 (2:0)

Ve 23. kole I.B třídy přivítaly Kobylky na svém hřišti poslední celek tabulky - Uhlířské Janovice. Přestože mají Janovice již jistý sestup, v posledních dvou zápasech dokázaly bodovat naplno (ve Vrdech a doma s Městcem Králové) a potvrdily chválu soupeřů z průběhu jara - jde o fotbalové mužstvo, které je však nezkušené a body si nechává protéct mezi prsty. Kobylky však hned od začátku ukázaly, že nechtějí nechat rozjetého soupeře bodovat znovu. Díky dvěma brankám Weinlicha a jedné Švadlenkově trefě zvítězili Podolští 3:0. 

Úvod zápasu patřil domácím: v 8. minutě dostal Švadlenka míč do vápna, obtočil se kolem obránce a střelou na zadní tyč otevřel skóre - 1:0. Hosté se ještě z prvního gólu nevzpamatovali a domácí udeřili podruhé: ve 12. minutě napřáhl Weinlich a střelou pod břevno nedal Kmochovi šanci, 2:0. Až za tohoto stavu se do hry dostali také hosté a dokázali dobře kombinovat, ale k ohrožení Dastychovy brány to nevedlo. Ani podolským hráčům se nepodařilo skóre navýšit, a tak se šlo do kabin za stavu 2:0. 

Ve druhém poločase hosté přidali k dobré kombinaci i gólové šance. V té největší šikovně obešel útočník i brankáře, ale z malého vápna přestřelil prázdnou bránu! Domácí byli efektivnější: Hájek zatáhl míč po pravé straně a ve vápně přesně našel Weinlicha, který svým druhým gólem zvýšil na 3:0. Ani za tohoto stavu se hosté nevzdali a snažili se o čestný úspěch, ale ve svých šancích buď nemířili přesně, nebo narazili na pozorného Dastycha. Na druhé straně mohl dokonat hattrick Weinlich, ale tentokrát nemířil přesně. I tak mohli Podolští vítěznou děkovačkou s fanoušky oslavit výhru 3:0. 

Kobylky díky úvodnímu náporu a dvěma rychlým brankám určily ráz zápasu. Hosté si alespoň čestný úspěch zasloužili, za předvedený výkon určitě nepatří na poslední místo soutěže. Kvalitní výkon předvedl také devatenáctiletý rozhodčí Klápa, který zápas odřídil s přehledem a hlavně na rovinu pro obě strany. V příštím kole zajíždí Podolští do Sadské, kde bude k vidění souboj o čtvrté místo. To zatím drží Kobylky, ale náskok na příštího soupeře je jenom dvoubodový. Hraje se v sobotu od 17 hodin.

Fotogalerie: odkaz Domča, odkaz Kačka

Branky: 8. Švadlenka, 12. a 53. Weinlich.

Sestava BP: Dastych - Kubát, Šálený, Lukáš Toman (81. Luboš Štoček st.), Spáčil - Hájek (80. Fejfar), Luboš Štoček ml., Pulkert, Kubát, Weinlich - Tomáš Švadlenka, Jelínek (76. Horký).

Sestava UJ: Kmoch - Barták, Zadražil, Kopp, Bílek (46. Randa), Kulhánek (13. Beneš), Čapek, Vyhnánek, Jelínek, Marek (60. Šusta), Tancer. Trenér Karel Nouzák.

Rozhodčí: Klápa Vladislav - Brýl František, Šíma Michal.

Diváků: 60.

Zpět