Áčko přivezlo z Lysé tři body, Dan Mužátko stihl za víkend dva vítězné góly

11.09.2012 09:49

Lysá nad Labem - Bílé Podolí 1:2 (1:1)

Vstup do soutěže se Kobylkám příliš nevydařil - po ztrátě dvoubrankového vedení v Třebovli a domácí prohře se Sadskou zajížděly do Lysé, která byla až do neděle pro podolské fotbalisty noční můrou, když dokázala otočit zápas z 3:0 na 3:4 během dvaceti minut (viz odkaz).

Do utkání vlétli hosté jako uragán a už ve 2. minutě se dostal k míči Antoš, vyběhnuvšího brankáře přeloboval, ale míč zastavila tyč! Ve 4. minutě hlavičkoval Jelínek po rohu vedle. Hra se srovnala a zahrozili také domácí - v 19. minutě Červinka výborným zákrokem zlikvidoval gólovou hlavičku. Ve 22. minutě vyslal Antoš do úniku Jelínka, který však zakončil vedle. Ve 28. minutě už to přišlo - Antošovu střelu brankář vyrazil jen ke Švadlenkovi, který poslal hosty do vedení - 0:1. Vyrovnání přišlo těsně před přestávkou - trestný kop skončil na břevně, ale dorážka Rudzana rozvlnila síť - 1:1.

Druhý poločas začal stejně, jako první - hosté nastřelili tyč (tentokrát po kombinaci Fejfara s Jelínkem)! V 53. minutě vyrazil Červinka nebezpečnou střelu na roh. V 59. minutě se hosté radovali - bohužel předčasně, protože Semínkův gól nebyl pro údajný ofsajd uznán. V 69. minutě už rozhodčím nezbylo nic jiného, než Mužátkovu branku uznat a hosté šli znovu do vedení - 1:2. Místo potvrzení vítězství třetí brankou se hosté v nervózním závěru obávali o výsledek, ale díky výtečnému výkonu vyrovnání nedopustili a slavili cennou výhru z horké půdy v Lysé nad Labem.

Zajímavá věc se povedla Danu Mužátkovi - jako žolík nastoupil v sobotu za béčko a připsal si vítězsný gól. Stejným způsobem to zopakoval v neděli a opět Podolští vyhráli 2:1. Díky zaslouženým třem bodům jsou Kobylky opět v kladných hodnotách v tabulce pravdy, které budou doma obhajovat v sobotu proti Jirnám B. Hraje se 16:30.

Branky: 43. Rudzan - 28. Švadlenka, 69. Mužátko

Sestava FC: Červinka - Kraus, Šálený, Semínko, Lukáš Toman – Josef Fejfar, Antoš, Trpišovský (70. Zelený), Mužátko (85. Čakovský) – Švadlenka, Jelínek.

Sestava Lysá: Eichler – Kapička, Poborský, Pavliš, Gregar – Krátký, Rudzan, Špringr, Šťastný (78. Schneiberg) – Kříž (65. Hanke), D. Novák.

Rozhodčí: Hamouz - Tvaroh, Jeništa

Diváků: 80

Zpět