Áčko přivezlo z Tuchorazi tři body a opět se přiblížilo záchraně

15.05.2018 23:32

Tuchoraz - Bílé Podolí 1:3 (1:2)

Podolští za dlouhá léta ježdění do Tuchorazi vědí, že je to destinace, kde se nevyhrává. V minulosti si několikrát po bodu odvezli, ale tentokrát brali po dobrém výkonu všechny tři! 

Zápas začal hodně zostra - hned v 1. minutě Pulkert poslal přihrávku na Špitálníka, který střelou z 25 metrů na zadní tyč rozvlnil síť - 0:1. Jenže už ve 4. minutě bylo vyrovnáno - rohový kop hosté nedokázali odvrátit a odražený míč dostal do sítě Koranda - 1:1. V 16. minutě se skóre měnilo potřetí - Chmelař svým centrem na zadní tyči našel Špitálníka, který si opět vrátil vedení Kobylkám - 1:2. Ve 20. minutě přišla pro zdravotně zdecimované podolské mužstvo další rána - pro zranění musel střídat Fejfar a trenér Šváb zůstal jako poslední náhradník spolu s Janem Švadlenkou z béčka. Ale na hřišti si Podolští hlídali jednobrankový náskok, který do poločasu bez problémů udrželi. 

Do druhé půle Podolští nastoupili s vyčkávací taktikou, co domácí předvedou, ale protože nic nepředvedli, pustili se do tvoření hry hosté. Několikrát uvízli v hodně sporné ofsajdové pasti, ale v 68. minutě Špitálník nahrával od brankové čáry pod sebe na volného Švadlenku, který patičkou dopravil míč do odkryté brány - 1:3. Díky tomu získali hosté klid na své kopačky a naopak domácím se nedařilo. Jedinou šanci ve druhém poločase, hlavičku směřující do šibenice, vytáhl pohotovým zákrokem Dastych. Na druhé straně střílel nebezpečně Švadlenka z 25 metrů, ale těsně přestřelil. A protože standardní situace domácích obrana dokázala odvracet do bezpečí, gól už žádný nepadl. Podolští zvítězili v Tuchorazi 3:1! 

Kobylky dokázaly to, co se jim na podzim nedařilo - přestože soupeř brzy vyrovnal, v hlavách se nevzdaly a dokázaly přidat další branky, které ve výsledku znamenaly tři body. Ty se v jarní záchranářské misi extrémně hodí, zvláště poté, když je začaly sbírat i týmy z chvostu tabulky. Podolští jich mají zatím 24, což stačí aktuálně na 10. místo, přičemž ztráta na klidný střed tabulky je pětibodová. Bylo by dobré body z venku potvrdit i na domácím hřišti proti Liblicím - hraje se v sobotu od 17 hodin.

Fotogalerie: odkaz

Branky: 4. Koranda - 2., 16. J. Špitálník, 68. T. Švadlenka. 

Sestava FC: Dastych - Frčka, Šálený, Štoček, Weinlich - Vítek, Josef Fejfar, Pulkert, Chmelař - Špitálník, Tomáš Švadlenka (90. Jan Švadlenka).

Sestava Tuchoraz: Matoušek - Trnka, Nývlt (46. Jurka), Bílek, Topol, Černý, Rybařík, Koranda, Havránek (80. Borovička), Klepal, Vostrovský (46. Novák). Trenér Miroslav Dežo. 

Rozhodčí: Malý - Šesták, Jarolímek.

Zpět