Áčko promarnilo v Poděbradech dvoubrankové vedení, nakonec veze z Bohemie bod

08.11.2014 17:39

Bohemia Poděbrady - Bílé Podolí 2:2 (0:2)

Kdyby před utkáním Podolští dostali nabídku vézt si z Poděbrad bod, zřejmě by ji neodmítli. Jenže po poločasovém vedení 2:0 je velká škoda, že si Kobylky neodvezly body všechny. Na druhou stranu za stavu 2:2 měli domácí několik příležitostí k úplnému otočení výsledku. Remíza je tak asi spravedlivá.

Úvod zápasu se hostům nepovedl a byli hodně rádi, že domácí svou gólovou šanci neproměnili a stav zůstal bezbrankový. Na druhé straně to ze střední vzdálenosti zkoušel Mužátko, ale na Málka si nepřišel. Ve 23. minutě už bylo pro hosty veseleji - Brunclíkův roh tečoval Švadlenka a možná i obránce do vlastní sítě - 0:1. Bohemia mohla vyrovnat ve 27. minutě po chybě v rozehrávce, ale vyznamenal se Nečas, když zneškodnil samostatný únik! Domácí neproměněná šance mohla mrzet ve 33. minutě - Mužátkův trestný kop nasměřoval Čakovský do tyče a Trpišovský usměrnil do poloprázdné brány přesně - 0:2. Poločas už se dohrál beze změny skóre, i když Poděbrady mohly ze dvou trestňáků z 20 metrů vytěžit víc, než jeden roh.

Druhá půle začala velkou šancí hostů - po Trpišovského přiťuknutí pálil krásně z voleje Brunclík a Podolští už zvedali ruce, jenže Málek dokázal vytěsnit vedle své tyče na roh. V následujících minutách domácí převzali aktivitu a byli za to odměněni - v 56. minutě po chybě v rozehrávce přišel rychlý centr do vápna a Voříšek z hranice penalty zakončil přesně k tyči. Chyb v rozehrávce dělali Podolští až příliš a v 63. minutě bylo vyrovnáno - tentokrát hlavou se prosadil Martínek. Kobylky se dostaly do situace, ve které každý útok Bohemie zaváněl nebezpečím, ale několik rohů a trestných kopů - mnohdy účelově nařízených - skončilo Nečasovým zákrokem nebo těsně mimo bránu. Na druhé straně se dostal ke střele Švadlenka, ale mířil mimo. Rozhodčí Chaloupka ještě rozdal několik žlutých karet - na straně domácích za úmyslné šlápnutí na hráče, kdy měla jasně následovat červená, na straně hostů za několik běžných zákroků. I díky těmto okolnostem nakonec musí být Podolští s bodem spokojení.

Každopádně je to škoda - ve Staré Boleslavi byl bod vybojovaný, ale v Tuchorazi a v Poděbradech šlo o dva body ztracené, protože když se vede o dvě branky, mělo by se utkání dovést do tříbodového konce. Šňůra zápasů bez porážky pokračuje, už je na pěti utkáních. V posledním podzimním kole doma s Milovicemi by na ni Podolští rádi navlékli další, tentokrát vítězný korálek. Hraje se v neděli od 13:30.

Branky: 56. Voříšek, 63. Martínek - 23. Švadlenka, 33. Trpišovský.

Sestava FC: Nečas - Kupka, Lukáš Toman, Šálený, Mužátko - Čakovský (75. Štoček), Brunclík, Martin Šváb, Chmelař (78. Hájek) - Trpišovský (60. Šimon), Švadlenka.

Sestava Poděbrady: Málek - Voříšek, Zdražil, Suchánek, Brtna, Martínek, Herzán, Brtek, Poděbradský, Rulc, Hruška. Střídali: Tomek, Krejčík, Kufitel, Vácha.

Rozhodčí: Chaloupka Aleš - Richtár Lukáš, Fára Milan.

Zpět