Áčko sahalo v Sokolči po bodu, nakonec těsně prohrálo

05.06.2018 17:53

Sokoleč - Bílé Podolí 2:1 (0:0)

Po domácí prohře s Čáslaví čekal Kobylky další soupeř bojující o postup do I.A třídy - Sokoleč. Podolští se na soupeře dobře takticky připravili a po celý zápas živili naději na bodový zisk, který by znamenal definitivní záchranu v soutěži. Po brance Špitálníka v úvodu druhé půle to vypadalo hodně nadějně, ale dvě slepené branky nakonec znamenaly vítězství domácích. 

Už po první čtvrthodině byl jasně daný další vývoj zápasu - domácí se snažili o kombinaci a hosté vycházeli ze zabezpečené obrany do brejků. První šanci měl Sokoleč v 10. minutě, ale Dastychovi se povedlo skvělým zákrokem zlikvidovat samostatný únik. Domácí rozehrávali velké množství standardních situací a několikrát se dostali i k zakončení, které však Dastycha příliš nevystrašilo. Na druhé straně se podařilo skórovat Špitálníkovi, který z 20 metrů přeloboval brankáře, ale byl mávaný ofsajd. Ani druhý podolský gól o chvíli později neplatil pro údajný ofsajd. Domácí znervózněli a kombinace se jim nedařila, až ve 44. minutě dostali dárek v podobě vymyšleného trestného kopu z 18 metrů, ale Kobylky zachránila tyč. Do kabin se šlo za bezbrankového stavu. 

Hned v úvodu druhé půle přišla studená sprcha pro domácí - Vítek nacentroval do vápna, kde si míč ideálně zpracoval Špitálník, položil si obránce i brankáře a rozvlnil síť - 0:1! Následně se asi pět minut nehrálo kvůli ošetření Weinlicha, který byl mimo souboj o míč sestřelený protihráčem zezadu, ale červená karta překvapivě nenásledovala. V 60. minutě se Sokoleč dočkal vyrovnání - zpětnou přihrávku poslal z hranice vápna Hruška chytře k tyči - 1:1. Bohužel prakticky ihned po rozehrávce Podolští ztratili míč a následná série několika rohů vyústila ve vlastní branku po jednom z centrů - 2:1. Vypadalo to, že je po zápase - domácí se zklidnili a Dastych musel vytáhnout výborný zákrok proti střele do šibenice, ale to byla vlastně poslední velká šance Sokolče. Na druhé straně zahrozil Švadlenka po pěkném průniku přes tři hráče, ale zamířil mimo. Nejblíže vyrovnání byl Špitálník, který svou bombou z úhlu orazítkoval břevno! I přes zmíněné ošetřování byl zápas v nedoběhnuté 90. minutě ukončený a na výsledkové tabuli svítil stav 2:1. 

Kobylky hrály přesně to, co potřebovaly a nebýt nepovedené tříminutovky, ve které inkasovaly dvě branky, mohly si kýžený bod odvézt. Podolští se paradoxně i přes prohru přiblížili záchraně, protože dvě kola před koncem mají na sestupovou 11. pozici náskok 7 bodů a na 12. místo 5 bodů. Domácí byli kombinačně lepší a z tohoto pohledu vyhráli zaslouženě, ale bylo zajímavé vidět, jak se lídr soutěže trápí proti celku hrajícímu o záchranu a musí si pomáhat jinde, než svým vlastním výkonem na hřišti. Pokud podají Podolští podobný výkon v posledních dvou kolech, záchrana bude definitivně potvrzena. V sobotu přijede do Bílého Podolí Ostrá, hraje se od 17 hodin. 

Branky: 60. Hruška, 63. vlastní - 48. Špitálník. 

Sestava FC: Dastych - Frčka, Šálený, Kupka, Weinlich (64. Netáhlo) - Vítek (88. Štoček), Josef Fejfar, Pulkert, Chmelař - Tomáš Švadlenka, Špitálník. 

Sestava Sokoleč: Pleva - Škvor (46. Ramšák), Šťastný, Müller, Hruška, Půlpán (75. Mojžíš), Kozel, Němec (83. Čáp), Hlavatý, Auer, Svoboda. Trenér Robert Jirák. 

Rozhodčí: Svoboda - Bekešský, Hron.

Zpět