Áčko se po výhře nad Jirny dostalo na 7. místo

13.06.2011 10:48

FC Bílé Podolí - Jirny "B" 4:0 (1:0)

Poslední domácí mistrovské utkání se mělo hrát v sobotu, ale kvůli regulérnosti soutěže byly všechny zápasy týmů, které ještě neměly jistotu záchrany, přeloženy na nedělní 17. hodinu. O to větší bylo překvapení, když se na hřišti v Bílém Podolí objevili hráči Jiren a rozhodčí v čele s delegátem svazu už ve dvě hodiny. Podolští se ovšem narychlo svolali a dokázali nastoupit k utkání včas.

První poločas začali domácí s míčem na svých kopačkách, protože čekali na Lukáše Tomana. Ten v 8. minutě doplnil stav domácích hráčů na 11 a začalo se opravdu hrát. Hned v 10. minutě vybojoval trestný kop Jelínek, míč si postavil Antoš a z 30 metrů překvapil brankáře střelou do šibenice - 1:0. Hosté se snažili o kombinaci po zemi, která se jim sice dařila, ovšem do žádné se nedostali. Ve 34. minutě vysunul Antoš Švadlenku, který křižnou střelou překonal brankáře, ovšem míč se odrazil od tyče. Ve 42. minutě kopal za hranicí vápna trestný kop Štoček, překopl zeď, ale míč vyhlavičkoval z brankové čáry obránce (viz video). Ve 43. minutě se do šance dostali hosté - šli sami na bránu, ovšem Beran dokázal střelu ztlumit. Míč, který se pomalu kutálel do brány odkopl do bezpečí Semínko (viz fotogalerie). Poločas skončil vedením podolských 1:0.

Druhý poločas začali lépe domácí - ve 48. minutě kopal Štoček trestný kop, který Chmelař těsně minul. V 51. minutě se do šance dostal domácí kapitán Šálený, střela z úhlu mu krásně sedla na nárt a brankář se za ní jen ohlédl - 2:0. Kobylky na hřišti kralovaly a výsledkem byl třetí gól v 58. minutě - Antoš kopal roh, Chmelař ho na přední tyči prodloužil přímo na nohu Jelínka, který se nemýlil (viz video). Hosté hrát nepřestali a Beran měl práci - v 79. minutě střelu z 10 metrů vyrazil na roh. V 82. minutě Antoš vysunul Jelínka, který přehodil vyběhnuvšího brankáře a upravil už na 4:0. V závěru si Beran musel vybojovat čisté konto, když výborně zastavil další samostatný únik hostů. Výsledek se nezměnil a Podolští se radovali ze zasloužené výhry 4:0.

Utkání mělo vcelku jednoznačný průběh, ovšem co se dělo před zápasem, to se jen tak nevidí. Můžeme se dohadovat o tom, kde se stala chyba, ovšem Podolští mají v rukou oficiální přeložení zápasu na 17., nikoli 15. hodinu. Fakt, že o změně Jirny i rozhodčí věděli, nahrává spekulacím, že někdo třetí měl eminentní zájem na tom, aby Podolští prohráli kontumačně. Jirny dnes na výhru neměly - v základu nastoupily se čtyřmi dorostenci a další dva byli na lavičce.

Díky očekávaným prohrám Tupadel, Rožďalovic a Poříčan se Kobylky dostaly na 7. místo tabulky! To ovšem budou muset bránit v posledním kole v Libodřicích, kde to budou mít velmi těžké, jelikož domácí budou bojovat o záchranu v soutěži. Podolští se nedělním vítězstvím definitivně zachránili a v neděli pojedou do Libodřic zakončit sezonu. Hraje se v neděli 19. června od 17 hodin, ovšem krajská komise může tento termín upravit. Doufejme, že se jej dozvíme včas.

Fotogalerie: FC BP - Jirny B

 

Branky: 10. Antoš, 51. Šálený, 58. a 82. Jelínek

Sestava: Beran - Lukáš Toman, Michal Semínko, Štoček, Svoboda (67. Spáčil) - Šilha (88. Kupka), Šálený, Antoš, Zelený (31. Švadlenka) - Chmelař, Jelínek

Tabulka: A - tým

Video

trestný kop Luboše Štočka z 42. minuty

gól Libora Jelínka z 58. minuty

Zpět