Áčko se rozloučilo s domácími diváky výhrou nad Ratboří

09.06.2013 14:38

Bílé Podolí - Ratboř 3:1 (1:0)

Za letního počasí sehráli Podolští fotbalisté předposlední kolo letošního ročníku I.B třídy, zároveň poslední před vlastními fanoušky. Rozloučili se s nimi vítězně po zasloužené výhře 3:1, když tradičně spousta šancí zůstala nevyužita.

V prvním poločase byli domácí aktivnější a hned v 7. minutě krásně pálil Fejfar, jeho pumelici z 25 metrů však zastavilo břevno. V 17. minutě předvedli domácí efektivní kombinaci a ve vápně zakončoval Šváb, ale brankář Jeřábek výborně vyrazil. Ve 24. minutě zahrozili také hosté, ale Brtník na nebezpečný centr těsně nedosáhl. Ve 32. minutě se opět domácí dostali do vápna po kombinaci Semínko - Švadlenka - Semínko a zakončující Chmelař, který sám na malém vápně trefil jen Jeřábka. Ve 35. minutě se domácí dočkali - Švábův trestný kop přes zeď brankář viděl na poslední chvíli a nestihl zareagovat - 1:0. Hned o minutu později utekl Chmelař, ale brankář se znovu vyznamenal, když samostatný únik zastavil. Ve 43. minutě znovu zkoušel štěstí zpoza vápna Fejfar, ale Jeřábek byl na místě. Poločas skončil vedením domácích 1:0.

Ve druhé půli byli hosté mnohem aktivnější a několikrát uzavřeli domácí hráče na vlastní polovině. Ve 47. minutě trestný kop Švarce z 22 metrů Nečas chytil. V 50. minutě na druhé straně centroval Štoček, ale Švadlenkova hlavička postrádala důraz. V 54. minutě se vyznamenal Jeřábek, když vyrazil na roh Štočkovu střelu z vápna. V 67. minutě měla Ratboř největší šanci na vyrovnání - rohový kop vrátil na zadní tyči P. Dolejš a Lebeda sám na malém vápně hlavičkoval nad. To byl zřejmě zlomový moment, protože v 70. minutě si vzal míč na půlce kapitán domácích Kraus, z protihráčů si udělal slalomové tyčky a tváří v tvář Jeřábkovi poslal míč do sítě - 2:0. Když v 76. minutě Štoček vysunul Kupku, který obstřelil vyběhnuvšího brankáře, bylo rozhodnuto - 3:0. V 83. minutě Nečas výborně zasáhl proti střele k tyči, ale z následného rohu se hosté přecejen dočkali čestného úspěchu po hlavičce Dolejše - 3:1. V 87. minutě mohl zvýšit Šváb po příhrávce Čakovského, ale míč mu uskočil a brankář zasáhl. O minutu později pálil Svoboda jen těsně nad a ani poslední šanci domácí nepřetavili v branku, protože Kupkovu hlavičku Jeřábek reflexivně vyrazil. Skóre tak zůstalo na stavu 3:1.

Kobylky vzhledem k počtu gólových šancí vyhrály zaslouženě. Podolští po zisku dalších třech bodů již mají jisté čtvrté místo, navíc se při zaváhání Libice mohou posunout na medailovou pozici. V posledním utkání v Sokolči se Podolští pokusí favorita zaskočit a ještě nějaký bodík do tabulky přidat už jenom proto, aby neměli v konečném zúčtování záporné skóre.

Fotogalerie: FC BP - Ratboř

Branky: 35. Šváb, 70. Kraus, 76. Kupka - 84. P. Dolejš

Sestava FC: Nečas - Kraus, L. Toman, Semínko, Svoboda - Josef Fejfar (80. B. Šváb), T. Šváb, Šálený, Čakovský - Švadlenka (74. Kupka), Chmelař (46. Štoček).

Sestava Ratboř: Jeřábek - Hovorka, Kemza, Palermo, Brtník, P. Dolejš, Karkoš, M. Dolejš, Fedor, Lebeda, Švarc.

Rozhodčí: Bez Milan - Kočárek Jan, Tvaroh Petr

Diváků: 50

Zpět