Áčko spustilo v Pátku kanonádu a zakončilo skvělé jaro třemi body

20.06.2018 09:34

Pátek - Bílé Podolí 4:7 (1:1)

V posledním zápase sezóny Kobylky chtěly potvrdit povedené jaro a v Pátku, který okupoval pátou pozici v tabulce, bodovat. Motivací byla nejen vidina konečné deváté pozice, ale také v případě tří bodu slíbená odměna v podobě závodění na motokárách. 

Do prvního poločasu vstoupili aktivněji hosté a dostali se i do zakončení - v 5. minutě našel Šálený Špitálníka, ale Kmoch jeho samostatný únik vyrazil. V 8. minutě opět zakončoval Špitálník, tentokrát po Vítkově centru, jenže bránu těsně minul. Do třetice už to vyšlo - v 11. minutě Fejfar centroval, Švadlenka střílel, Kmoch vyrazil míč jen ke Špitálníkovi a jeho bomba skončila v síti - 0:1. Podolští si udržovali převahu, ale zvýšit náskok nedokázali. Domácí se díky standardním situacím dostali do hry a Dastych měl práci při dvou nebezpečných zakončeních. Ve 35. minutě přišel roh a špatně bráněný Krejčík hlavou vyrovnal - 1:1. Po jedné šanci na obou stranách už změnu skóre nepřineslo, takže poločas skončil remízou 1:1. 

Ve druhé půli začali lépe domácí - po sérii rohových kopů přišla v 50. minutě penalta za ruku a domácí vedli 2:1. Jenže tato situace paradoxně spustila kanonádu na druhé straně. Začal ji Fejfar v 57. minutě, který proměnil trestný kop po faulu na Pulkerta - 2:2. O minutu později už Kobylky vedly - Švadlenka prodloužil míč na Špitálníka a jeho křižná střela levačkou zapadla k tyči - 2:3. Další minuty patřily Švadlenkovi - nejprve proměnil samostatný únik a o dvě minuty později zakončoval do prázdné brány po nezištné přihrávce Špitálníka - 2:5! V 68. minutě snížil Baran pěknou střelou z vápna na 3:5, ale v 70. minutě to bylo opět o tři branky po Špitálníkově neuvěřitelném sólu - 3:6. V 72. minutě domácí využili závaru ve vápně a snížili na 4:6, ale poslední slovo měli hosté - v 85. minutě Chmelař vybojoval míč a rozjel akci, na jejímž konci sám zakončoval do prázdné brány - 4:7. 

Senzační střelecké představení ve druhém poločase znamenalo tři body pro Kobylky, celkově potom 9. místo za 33 bodů, což po podzimu (8 bodů) netipovali ani největší optimisté. Podolští následně odjeli na rozlučku, která se také perfektně vydařila. Sezóna 2017/2018 je ukončená. 

Fotogalerie: odkaz

Branky: 35. a 73. Krejčík, 50. Leština z penalty, 68. Baran - 11., 59. a 79. Špitálník, 58. Fejfar, 63. a 69. Švadlenka, 85. Chmelař. 

Sestava FC: Dastych - Frčka, Šálený, Kupka, Weinlich (46. Hájek) - Vítek, Pulkert, Josef Fejfar, Chmelař - Špitálník (88. Šváb), Tomáš Švadlenka. 

Sestava Pátek: Kmoch - Kohoutek, Bulíř, Novák, Krejčík, Kalina, Baran, Zumr, Lambert, Leština (55. de Giorgii), Jirásek, Bartheldy. Trenér: Pavel de Giorgii. 

Rozhodčí: Meščan - Dragoun, Chovanec. 

Video:

šance Jirky Špitálníka

gól Jirky Špitálníka

penalta domácích

gól Pepy Fejfara

gól Tomáše Švadlenky

gól domácích

skvělý zákrok Jirky Dastycha

famózní kličkovaná Jirky Špitálníka

gól domácích

gól Libora Chmelaře

Zpět