Áčko v Býchorech ubojovalo tři body a vrací se do klidného středu tabulky

02.04.2017 08:18

Býchory - Bílé Podolí 1:2 (0:1)

Býchory sice bojují o záchranu, ale to Radim také - a jak to v prvním jarním kole dopadlo, mají Podolští ještě v živé paměti. Navíc na podzim rozhodly Kobylky ve vzájemném zápase o třech bodech až pět minut před koncem, proto se i tentokrát dal očekávat vyrovnaný zápas. To se také potvrdilo, ale naštěstí Podolští těsné vítězství uhájili.

První poločas začal se čtvrthodinovým zpožděním, protože rozhodčí poslal domácí hráče převléknout dresy. Samotný zápas začal pěkně zostra - už ve 2. minutě domácí zahrozili ze standardky, když na zadní tyči zůstal úplně volný Teplý, ale v gólové šanci naštěstí netrefil míč ideálně. Hosté odpověděli sérií několika šancí - ve 4. minutě po individuální akci Švadlenka z vápna vypálil nad Bergrovu bránu. V 5. minutě se po centru Švába a přistrčení Pulkerta dostal Frčka do vápna, ale jeho zpětnou přihrávku stačila obrana odkopnout před nabíhajícími útočníky. V 6. minutě Vamberského centr Vítek zakončil hlavičkou nad bránu. V 8. minutě se již skóre měnilo - Švadlenka obešel ve velkém vápně několik obránců, jeho střelu Berger dokázal ještě vyrazit, dobíhající Netáhlo však míč propasíroval do sítě - 0:1. Poté se několik minut nehrálo, protože se brankář Berger při tomto závaru zranil a musel být střídán za hráče v poli. Ve 21. minutě zaskakující brankář Funda vyborně vyběhl proti Vítkovi, který si naběhl na Netáhlův pas za obranu. Býchorští byli nebezpeční hlavně ze standardek - ve 29. minutě hlavičkoval Chlumský těsně vedle tyče. Ve 43. minutě mohl přidat druhý gól Švadlenka po pěkné kombinaci s Vítkem, ale z 10 metrů trestuhodně přestřelil. Poločas tak vyhráli hosté 1:0.

Vstup do druhé půle se také vydařil lépe hostům - ve 46. minutě Vamberského centr dotlačil do brány Weinlich - 0:2. Vypadalo to na rozhodnutý zápas, ale opak byl pravdou. Hosté se zbytečně zatáhli a Býchory se vrhly do útoku. V 52. minutě ještě domácí zakončovali vedle, ale o dvě minuty později už Chlumský hlavičkoval do sítě - jak jinak než po trestném kopu - 1:2. Domácí měli převahu v držení míče, ale obrana v čele s Beranem centry do vápna spolehlivě odvracela, naopak hosté hráli na brejky. V 67. minutě po jednom z nich vybojoval Weinlich roh a Švadlenkovu hlavičku zastavila tyč Fundovy brány. V 70. minutě domácí zahrozili opět ze standardky - po rohu se dostal k zakončení Teplý, jeho střelu vykopl před dobíhajícím útočníkem Weilnich. V 73. minutě zakončoval Chlumský nůžkami, Beran byl opět na místě. Další nebezpečný závar přišel v 83. minutě, kdy po několika zblokovaných zakončeních vyrazil Beran míč na roh. Hosté už se ubránili a naopak mohli přidat třetí branku po brejku, kdy Šváb vysunul Weinlicha, ale brankář vyběhl včas a byl u míče dřív. I tak se Podolští mohli radovat z vítězství 2:1.

Předváděná hra má ke spokojenosti trenéra i samotných hráčů hodně daleko, ale o to cennější jsou ubojované tři body ze hřiště houževnatého soupeře bojujícího o záchranu. Podolští se po druhém vstřeleném gólu zbytečně zatáhli a někdy jen se štěstím přečkali šance soupeře. Vítězství se jim však podařilo uhájit a díky třem bodům se opět dotáhli do klidného středu tabulky, který mohl v případě porážky nepříjemně odskočit. V dalším kole hostí Kobylky Milovice, kterým budou chtít oplatit podzimní porážku 5:2. Hraje se v neděli od 16:30.

Fotogalerie: odkaz

Branky: 54. Chlumský - 8. Netáhlo, 46. Weilnich.

Sestava FC: Beran - Vamberský, Šálený, Martin Šváb, Frčka - Čakovský, Josef Fejfar, Netáhlo (63. Hájek), Pulkert (34. Weinlich) - Tomáš Švadlenka (72. Semínko), Vítek.

Sestava Býchory: Berger (10. Funda) - Kedršt, Teplý, J. Vyhnánek, A. Vyhnánek, Mojžíš, Šátek, Zach, Chlumský, Stojka (59. Škopek).

Rozhodčí: Šnýdr Miroslav - Chládek Michal, Máj Pavel.

Video:

šance domácích ve 2. minutě

situace v 6. minutě

gól domácích v 54. minutě

tyčka Tomáše Švadlenky v 67. minutě

šance domácích v 70. minutě

Zpět