Áčko v Čáslavi neudrželo náskok a prohrálo

30.10.2017 19:07

Čáslav B - Bílé Podolí 3:2 (1:2)

Před nedělními zápasy častokrát zazněla otázka, jestli se kvůli velkému větru a nepřizpůsobilému terénu vůbec bude hrát. Nakonec se hrálo na umělé trávě. Toho se Podolští trochu obávali, protože na umělce hráli naposledy v zimě, zatímco Čáslavští na ni jsou zvyklí, ale rychle si zvykli a dostali se do dvoubrankového vedení. Bohužel stejně jako v domácím zápase proti Tuchorazi o něj přišli a domácí mladíci třemi góly po rohových kopech zápas otočili.

Úvod zápasu se hostům vydařil na jedničku - už ve 3. minutě šli do vedení po ideálně zahraném přímém kopu Švába. Centr sice nikdo netečoval, ale pohyb hráčů zmátl brankáře Čermáka, takže míč nakonec zapadl na zadní tyči do brány - 0:1. Domácí se snažili na rovném terénu kombinovat po zemi, ale jejich rychlé narážečky dokázali hosté rychlým přistupováním k hráčům eliminovat a nepouštěli soupeře do šancí. V 16. minutě opět Šváb směřoval svůj trestný kop na zadní tyč, ale tentokrát si brankář poradil. Ve 25. minutě skončil trestný kop Čáslavi z 20 metrů vedle Stašovy brány. Ve 29. minutě znovu nebezpečně centroval Šváb, Čermák míč jen vyrazil a dobíhající Weinlich zvýšil na 0:2! Jenže ve 40. minutě přišlo snížení - Staš nedosáhl na centr od rohového praporku a Richard na zadní tyči snížil na 1:2. Čáslav chtěla ještě do poločasu vyrovnat, ale Podolští se ubránili a odešli do kabin za jednobrankového vedení.

Podolští nechtěli ve druhé půli jen bránit, a tak se pustili do útoku, ale Špitálníkovu zpětnou přihrávku Švadlenka na úrovni penalty netrefil ideálně. S přibývajícím deštěm se začali dostávat do tempa domácí a vypracovali si i šance. V 55. minutě Vrána sám před Stašem zamířil vedle, o minutu později Váňa z hranice vápna poslal svůj trestný kop nad bránu. V 60. minutě zazvonilo břevno po hlavičce Vrány. S trestným kopem Jirků si výborně poradil Staš. Na druhé straně Podolští několikrát centrovali do vápna, ale proti větru nebyly míče tak prudké a nebezpečné, jako v prvním poločase. Naopak Čáslavští se po rohu v 75. minutě dočkali vyrovnání po hlavičce Váni - 2:2. V 83. minutě přišel rozhodující moment zápasu - po dalším z mnoha čáslavských rohů si Staš nešťastně srazil míč do sítě a domácí dokonali obrat - 3:2. Na vyrovnání bylo už málo času a přestože si Podolští vytvořili několik standardek, k vyložené šanci to nevedlo. Zápas vyhrála Čáslav 3:2.

Po skvělém úvodu zápasu se Podolští nevyvarovali chyb a tři nezvládnuté rohové kopy rozhodly o vítězství Čáslavi. Domácí byli lepší hlavně ve druhém poločase, ale alespoň bod a šanci poprat se o druhý v penaltách si Kobylky zasloužily. Bohužel nemají žádný, a tak zůstávají na předposledním místě tabulky se 7 body. V dalším utkání proti Sokolči se pokusí překvapit a bodovat, protože konec podzimu se blíží a bodů je zatím málo. Hraje se v sobotu od 14 hodin.

Fotogalerie: odkaz

Branky: 40. Richard, 75. Váňa, 83. Jirků - 3. Šváb, 29. Weinlich.

Sestava FC: Staš - Radek Toman mladší, Lukáš Toman, Šálený, Martin Šváb - Čakovský (65. Netáhlo), Tomáš Švadlenka, Hájek, Pulkert - Špitálník, Weinlich (73. Jelínek).

Sestava Čáslav: Čermák - Hurda (71. Plíhal), Richard, Váňa, Lebduška - Ronovský, Jirků, Koubský, Fuxa - Trekoval (62. Zoufalý), Vrána (67. Pavlík).

Rozhodčí: Lacina Jakub - Radina Marek, Kosina Ladislav. Delegát: Míka Ladislav.

Video:

gól Martina Švába

gól Karla Weinlicha

Zpět