Áčko v Ostré vedlo dvakrát o dvě branky, ale veze jenom bod

14.11.2017 20:25

Ostrá B - Bílé Podolí 4:3 na penalty (0:2)

Do Ostré jeli Podolští pro body a před zápasem by možná jeden bod brali, ale po průběhu zápasu lze napsat, že dva body ztratili. A nakonec nemuseli mít ani ten jeden. Ale popořádku.

Na velmi těžkém terénu začali skvěle hosté - přestože rozehrávala Ostrá, tak se ve 30. vteřině dostal s míčem na vápno Weinlich a rozvlnil síť - 0:1! To nemuselo být vše a hned ve 2. minutě střílel Špitálník, ale tentokrát byl brankář Černý pozorný. Na druhé straně se domácí po pěkné kombinaci středem hřiště dostali do samostatného úníku, ale Staš vyrazil zakončení na roh. Po něm Šváb na zadní tyči na poslední chvíli odkopával na další roh. V 19. minutě Weinlich vybojoval míč pro Špitálníka, který prošel přes dva obránce, ale v gólové pozici pálil vedle. Ve 25. minutě zakončoval spolupráci dvou Dozorců ten mladší a Staš vytáhl jeho hlavičku na roh. Na druhé straně opět překonal obranu Špitálník, jenže opět zakončil vedle. Ve 31. minutě po kombinaci Fejfara s Šáleným opět střílel Špitálník, tentokrát bránu trefil, ale Černý dobře zasáhl. Ve 34. minutě Staš vykopával, Fejfar chytře posunul míč na Špitálníka a jeho milimetrový pas na zadní tyči uklidil do brány Weinlich - to byla krásná akce, 0:2. Domácí však byli také nebezpeční a v 37. minutě po chybě v rozehrávce postupoval Dozorec sám na brankáře, ale Staš dobře vyběhl a míč se odrazil od tyče do zámezí. Poločasovou nulu už hosté ubránili i díky Švadlenkově dobré defenzivní práci při rychlém brejku domácích, naopak sami mohli zvýšit náskok po Pulkertově centru, který brankář vyškrábl na roh. Z něj se zrodilo zakončení Weinlicha, které nestačil tečovat Fejfar do odkryté brány.

Bohužel nula nevydržela dlouho - hned ve 47. minutě poslal trestný kop z 20 metrů Dozorec k tyči - 1:2. Domácí byli v tu chvíli lepší a po rohu hlavičkoval Vojtěch těsně vedle. Ale v 59. minutě Weinlich krásně našel za obranou Špitálníka, který poslal míč přesně k tyči - 1:3. Bohužel netrvalo dlouho a domácí snížili - po kombinaci a centru z pravé strany dorazil nepovedenou střelu Kouby do brány Verner - 2:3. V 74. minutě se hosté nedohodli při dlouhém nakopnutém míči, který propadl za obranu a následný penaltový faul potrestal Dozorec - 3:3. V 70. minutě mohl opět strhnout vedení na stranu hostů, jenže při pokusu přelobovat brankáře přestřelil i bránu. Na druhé straně musel Staš zasahovat proti zakončení Vernera z malého vápna. V 82. minutě doputoval míč po ose Pulkert - Netáhlo opět ke Špitálníkovi, ale jeho trochu ukvapené zakončení Černý chytil. V 88. minutě měl Špitálník na noze vítězný gól - po Fejfarově pasu si kličkou položil vyběhnutého brankáře, ale než stačil zakončit, vrátili se obránci a míč mu nakonec sebrali. V 89. minutě se mohl stát hrdinou Hájek, který ale Fejfarovu zpětnou přihrávku netrefil ideálně a z 10 metrů bránu přestřelil. Po spoustě neproměněných šancí mohl přijít trest - v nastavení se míč dostal na vápno k Dozorcovi, který ještě hledal na zadní tyči spoluhráče, ovšem ten naštěstí na míč o centimetry nedosáhl. Zápas tak po remíze 3:3 zamířil do penalt.

Podolští byli průběhem zápasu hodně rozladění a to se bohužel podepsalo na jejich sebevědomí v penaltách - bod navíc rali domácí.

Divákům se zápas se spoustou šancí na obou stranách musel líbit, ale Kobylky nutně potřebují body a z Ostré vezou jen jeden. Kdyby zápas skončil 8:6 pro hosty, nikdo by se nemohl divit. Ale v závěru mohli Podolští také inkasovat a na penalty ani nemuselo dojít. Nezbývá, než se soustředit na poslední zápas roku a dát do něj všechno. Hraje se v sobotu od 13:30 proti Pátku.

Fotogalerie: odkaz

Branky: 47. a 74. z penalty Dozorec, 67. Verner - 1. a 34. Weinlich, 59. Špitálník.

Sestava FC: Staš - Kupka, Šálený, Lukáš Toman, Martin Šváb - Pulkert (85. Hájek), Tomáš Švadlenka, Netáhlo, Josef Fejfar - Špitálník, Weinlich.

Sestava Ostrá: Černý - Saňa, Sedlák, Kouba, Vojtěch - Štejnar (90. Vavřík), J. Dozorec, Málek, Vild - Hampl (66. Verner), L. Dozorec.

Rozhodčí: Filip Petr - Hes Filip, Stránský Martin. Delegát: Vlasjuk Pavel.

Video:

šance Jirky Špitálníka

gól domácích na 2:3

další šance Jirky Špitálníka

Zpět