Áčko v Tuchorazi nezvládlo závěr a bere jen jeden bod

20.10.2015 20:42

Tuchoraz - Bílé Podolí 3:2 na penalty (0:1)

Podolští dobře věděli, co se děje v každém zápase Tuchorazi, přesto opět odhodlaně vyrazili bojovat proti větrným mlýnům. Výsledný bod je cenný, přesto s ohledem na průběh zápasu zůstává v Kobylkách pocit, že si mohly odvézt více.

Tuchoraz oproti loňskému roku výrazně obměnila kádr a zdálo se, že opustila i nekalé praktiky - v 10. minutě totiž domácí útočník férově přiznal, že se jako poslední dotkl míče a tudíž se nekopal roh, ale odkop od Červinkovy brány. Ve 20. minutě se hostující brankář vytáhl proti dobře umístěné střele z vápna. Jinak se hrálo bez gólových šancí, akce obou soupeřů končily před velkým vápnem a vypadalo to na bezbrankový poločas. Jenže ve 44. minutě sklepl Semínko míč na vápno Švadlenkovi a ten se nádherně trefil do šibenice - 0:1.

Jak zakončili Podolští první půli, tak začali tu druhou - Semínko byl u míče dříve, než brankář Macho a Švadlenka uklidil míč do prázdné brány - 0:2! Podolští dál hráli aktivně, ale růžky začali vystrkovat i domácí, kteří poslali do vápna hostů několik nebezpečných míčů. Když si domácí diváci všimli, že v poločase vystřídal matador Rozumný, který umí jenom doběhnout do vápna a tam sebou praštit o zem, radili mu: "Karle, spadni ve vápně, rozhodčí na to čeká". A tak se také stalo v 77. minutě - 1:2. Hosté se dostali pod tlak, ale z rychlých brejků mohli rozhodnout - Semínko však samostatný nájezd neproměnil. V 88. minutě přišel trest, protože centr ze strany hostující obrana nešťastně tečovala do vlastní sítě - 2:2. V penaltové loterii neuspěli hned tři podolští střelci, takže bonusový bod zůstal v Tuchorazi.

Nabízí se paralela s utkáním v minulé sezóně, kdy také Podolští vedli o dvě branky a díky penaltám domácí vyrovnali. Tentokrát se pískala jenom jedna penalta, ale opět nelze než zdůraznit, že pokud by hosté zvýšili na 3:1, už by zřejmě o tři body nepřišli. Další zápas se hraje opět venku - tentokrát v Sadské. Hraje se v sobotu od 14:30.

Fotogalerie: odkaz

Branky: 77. Doksanský z penalty, 88. vlastní - 44. a 51. Švadlenka.

Sestava FC: Červinka - Kupka, Šálený, Lukáš Toman, Svoboda - Semínko (80. Mužátko), Martin Šváb, Chmelař, Hájek - Tomáš Švadlenka, Jelínek (72. Josef Fejfar).

Sestava Tuchoraz: Macho - Franek, Trnka, Novák (46. Rozumný), Černý J. - Zimmermann, Doksanský, Černý T., Borovička - Vostrovský (60. Topol), Kolkop.

Rozhodčí: Fejfar Jakub - Asník Daniel, Šefara Milan.

Video:

vlastní gól hostů v 88. minutě

Zpět