Áčko veze z Tupadel bod, ale trenér hráče za předvedenou hru nepochválil

25.10.2011 10:27

Tupadly – Bílé Podolí 1:1 (1:1)

Vyhlídky před derby měly oba soupeři jasně dané. Tupadly se krčily na dně tabulky a další bodová ztráta by znamenala ještě větší odstup od středem tabulky. Bílé Podolí na tom bylo sice o něco lépe, ale přijelo si pro body, které by trochu vylepšily zápornou tabulku pravdy. Nakonec se oba rivalové rozešli smírně, ale nad předváděnou hrou oči diváků trpěly – hlavně ve druhé půli.

Z kraje zápasu zůstali hosté ještě v kabině, protože domácí se několikrát dostali na dostřel Červinkovy brány. Ve 4. minutě pálil Drbohlav ještě vedle. V 8. minutě Drbohlav opět zůstal nikým nehlídaný za obranou a tentokrát mířil přesně k tyči (viz fotogalerie) – 1:0. Kobylky první gól probudil a začaly také vymýšlet směrem dopředu. V 17. minutě Štoček posadil přímý kop na hlavu Semínka, jehož hlavička šla vedle (viz video). V 19. minutě vysunul Trpišovský Spáčila, po odrazu od obránce se míč dostal k Jelínkovi, který byl najednou sám před bránou (viz fotogalerie) – 1:1. Ve 25. minutě po závaru ve vápně hostů zastoupil Červinku na brankové čáře Semínko. Ve 28. minutě se do šance drali domácí, ale Červinka vyběhl včas a skokem pod nohy míč uloupil. Ve 40. minutě se dostal k odraženému míči ve vápně Trpišovský, pálil k tyči, ale brankář byl na místě (viz video). Ve 43. minutě se dostal po rohu k hlavičce Chvátal, ale nemířil přesně (viz video). Poločas skončil 1:1.

Druhý poločas začali aktivněji hosté – v 50. minutě Šálený dobře centroval na Jelínka, ale jeho hlavička šla těsně nad (viz video). V 53. minutě zahrával Štoček přímý kop, Jelínek míč sice dostal do sítě, ale rukou – gól platit nemohl. Od této chvíle se hosté ze hřiště vytratili a prakticky jenom čekali na to, co vymyslí domácí. Ti si v 65. minutě vypracovali gólovku, ale Červinka se vyznamenal a udržel remízový stav. To je vše, co v zápase stojí za zmínku, protože od té doby Podolští pouze odkopávali a Tupadelští nic kloudného nevymysleli. Hra byla plná nepřesností na obou stranách. Utkání se dohrálo za optické převahy domácích, kteří si vypracovali několik rohů a přímých kopů, ovšem bez větší šance. Derby skončilo výsledkem 1:1 a kobylky mohou být vzhledem k předvedené hře s bodem spokojené.

Výkon v Tupadlech je však varováním do příštích zápasů. V Sázavě rozhodně na body stačit nebude, je třeba zlepšit mnoho aspektů. Některé akce hostů v prvním poločase snesly přísnější měřítka, bylo jich bohužel málo. Příští týden se jede opět na hřiště soupeře. Sázava je rozjetá – jako nováček se drží na třetím místě tabulky! Hraje se v sobotu už ve 14:30.

Fotogalerie: Tupadly - FC BP

Branky: 8. Drbohlav – 19. Jelínek

Sestava: Červinka – Toman, Semínko, Štoček (66. Mužátko), Bareš – Fejfar, Zelený, Trpišovský (83. Švadlenka), Spáčil – Jelínek (75. Chmelař), Šálený

Video:

šance Michala Semínka v 17. minutě

šance Vítka Trpišovského v 40. minutě

šance domácích ve 43. minutě

šance Libora Jelínka v 50. minutě

Zpět