Áčko vybojovalo proti Sokolči bod za bezbrankovou remízu, přestože znovu čelilo penaltě

06.05.2015 21:44

Bílé Podolí - Sokoleč 0:0

Podolští přivítali na svém hřišti jednoho z adeptů na postup do vyšší soutěže. Na jaře uhráli už třetí bezbrankovou remízu, přičemž podruhé brankář Nečas chytil penaltu!

V prvním poločase se hrálo opatrně a jedinou gólovou příležitost si připsali domácí - Čakovský postupoval sám na Kuna, kterého se snažil prostřelit, ale místo technické střely volil razanci a hostující brankář jeho pokus vyrazil. Sokoleč předvedla několik ostrých zákroků, ale rozhodčí Kvasnička dal jasně najevo, že tvrdou hru bude tolerovat a jen tak nějaký faul neodpíská. Hosté si v prvním poločase brankovou příležitost nevytvořili a několik standardních situací obrana odvrátila. Poločas tak skončil bez branek.

Ve druhé půli se na hřišti trochu přiostřilo - domácí hráči se v důrazu hostům vyrovnali, což se technicky hrající Sokolči pochopitelně nelíbilo. V 54. minutě Štoček od rohového praporku ideálně posadil míč na hlavu Jelínka, ale mezi tři tyče se jeho zakončení nevešlo. To byla prakticky poslední šance Kobylek. Hosté se postupem času dostali do tlaku a v 67. minutě přišla penalta - Auerovi míč utekl do zámezí, následně upadl a rozhodčí pískl penaltu. Semínko navíc obdržel za údajný faul žlutou kartu. Jenže v podolské bráně stojí nepřekonatelný Nečas a Šťastného pokus k tyči vyrazil na břevno (viz video)! Od té doby na hřišti hodně vzplály emoce a hra byla rozkouskovaná, což ale vyhovovalo domácím, kteří dokázali přerušit kontinuální tlak Sokolče. V 72. minutě se do míče opřel sokolečský Kozel a až břevno zastavilo jeho střelu z vápna.V 80. minutě byl úplně sám na zadní tyči před odkrytou bránou opět Kozel, ale ideální přihrávku za obranu vůbec netrefil. Hosté naštěstí spoustu svých nadějných akcí posílali hodně mimo tři tyče a když už se trefili na bránu, Nečas spolehlivě zasáhl. Utkání tak branku nepřineslo a obě mužstva si rozdělila po bodu.

V současné situaci, kdy se ve vyrovnané tabulce každý bod počítá, musí být Kobylky s jedním bodem proti tak silnému soupeři spokojené.  Poté, co Podolští přežili klinickou smrt v podobě penalty, se věnovali hlavně bránění a už potřetí na jaře udrželi čisté konto. O to se pokusí i v Liblicích, kde se hraje v sobotu od 17 hodin.

Fotogalerie: odkaz

Branky: -

Sestava FC: Nečas - Mužátko, Šálený, Bareš, Spáčil - Čakovský, Martin Šváb, Štoček (61. Semínko), Hájek (62. Trpišovský) - Švadlenka (90. Kupka), Jelínek (88. Fejfar).

Sestava Sokoleč: Kun - Mojžíš, Šťastný, Zelený, Půlpán - Kotek Šváb, Hruška, Rýdl (75. Němec) - Kozel, Auer.

Rozhodčí: Kvasnička Václav - Drábek Tomáš, Tobiška Stanislav.

Diváků: 85.

Video:

šance Libora Jelínka

neproměněná penalta Sokolče

Zpět