Áčko začalo výborně a veze tři body z Kouřimi

25.08.2014 07:38

Kouřim - Bílé Podolí 1:3 (0:2)

K prvnímu zápasu nové sezóny vyjížděli podolští hráči, funkcionáři i fanoušci do Kouřimi natěšení, ale zároveň s mírnými obavami, co je ve městě, které před několika lety hrálo i I.A třídu, čeká.

Zápas začal pro Kobylky katastrofálně - po sérii několika chyb se hned po rozehrávce dostal k zakončení Lev, naštěstí zbrkle přestřelil poloprázdnou bránu. V 10. minutě se po rohu urodil závar ve vápně hostů, ze kterého pálil Snížek těsně vedle. Hosté začali získávat územní převahu a také se hnali za zakončením hlavně ze standardních situací. Ve 22. minutě Chmelař ještě netrefil, ale ve 25. minutě Švadlenka otevřel skóre nového ročníku, když napálil odražený míč pod břevno - 0:1. Hostům se v kouřimském vápně zalíbilo a do vápna létal jeden centr za druhým, ale Semínko na zadní tyči hlavou netrefil dobře a Šimon z malého vápna napálil břevno. To se mohlo hostům vymstít, ale Nečas naštěstí vyrazil pěknou Macháčkovu střelu z vápna na roh. Ještě do poločasu byl rozdíl ve skóre dvoubrankový - Šimon obral o míč obránce váhajícího s rozehrávkou a z úhlu prostřelil Havránka - 0:2.

Druhou půli začali hosté o mnoho lépe než tu první - po Svobodově centru se opřel do míče Švadlenka a nekompromisní bombou uklidil míč do sítě - 0:3! Podolští měli zápas pod kontrolou, dokonce mohli zvýšit, ale Semínko po Švábově centru zakončoval jen doprostřed a Švadlenku krásnou střelu z 20 metrů brankář vyrazil na roh brankář. Nespočet rohů však k další brance nevedl a domácí vycítili šanci. Po rohu v 70. minutě ještě pálili mimo, ale centr do vápna v 80. minutě už dokázal proměnit Novotný - 1:3. Podolští obětavě padali do střel a vyhrávali hlavičkové souboje ve vápně, takže Nečas měl práci jen s Vlkovou střelou zpoza vápna. Mezi tím mohl definitivně pojistit vítězství hostů Švadlenka, ale po Šimonově centru trefil jen tyč. V 88. minutě odpískal rozhodčí souboj Šáleného se Světničkou na hranici vápna jako penaltový, ale Novotný snížení odmítl a bránu přestřelil. Utkání už hosté v klidu dovedli do vítězného konce, na skóre 1:3 se nic nezměnilo.

Na výborném vstupu do sezóny mají svůj nemalý podíl i podolští fanoušci, kteří dorazili ve vysokém počtu a celý zápas hnali Kobylky za vítězstvím. To bylo vzhledem k průběhu zápasu a obrazu hry zasloužené, i když ke konci si Podolští zápas zbytečně zkomplikovali. I přesto si mohli hráči společně s fanoušky vychutnat vítěznou děkovačku a oslavit první venkovní vítězství téměř po roce. Ke kvalitě zápasu přispěla svým výkonem i trojice rozhodčích. Jediným sporným momentem byla penalta v závěru zápasu, jenže o faul se pravděpodobně jednalo a rozhodčí si mohl vybrat, jestli pískne přímý kop nebo penaltu. V dalším kole se představí podolské áčko doma - hraje se opět v neděli a soupeřem bude Lysá nad Labem.

Branky: 80. Novotný - 25. a 53. Švadlenka, 40. Šimon.

Sestava FC: Nečas - Kupka, Semínko, Šálený, Svoboda - Čakovský (88. Netáhlo), Brunclík (85. Lukáš Toman), Martin Šváb, Šimon - Chmelař, Tomáš Švadlenka.

Sestava Kouřim: Havránek - Svoboda (63. Světnička), Škopek, Klégr, Machata - Královský (72. Dufek), Macháček (46. Keltner), Vlk, Velčovský - Novotný, Snížek.

Rozhodčí: Kubečka Pavel - Nehasil Karel, Myška Roman.

Diváků: 170.

Zpět