Áčko zakončilo podzim domácí porážkou s Býchory

23.11.2015 06:52

Bílé Podolí - Býchory 1:3 (1:1)

Před podolskými fotbalisty stála před posledním podzimním utkáním jednoduchá výzva - pokud v utkání zvítězí, dá se první polovina sezóny pokládat za úspěšnou, a to i přes zbytečné ztráty hlavně ve venkovních zápasech. Jenže vyhrát se nepovedlo a následná rozlučka se nesla v ponurejším duchu než obvykle.

Za slunečného, ale zároveň větrného počasí nastoupili Podolští na svého soupeře s respektem, protože hosté byli na 5. místě v tabulce a na podzim porazili i první Bohemii Poděbrady, a to dokonce na jejím hřišti. Domácí spíše vyčkávali co předvede soupeř - zahřívací zákrok Červinka zvládl a nebezpečný centr lapil. Domácí dostali příležitost v 10. minutě, ale Fejfarovi se přímý kop z 20 metrů nepovedl. Hosté se po sérii několika rohů do zakončení nedostali, a tak udeřily Kobylky. Ve 30. minutě Svoboda centroval do vápna, ale jeho vysoký míč vzal vítr, brankář míč proti sluníčku ztratil z dohledu a Podolští vedli - 1:0. Jenže jak snadno k vedení přišli, tak snadno jej domácí ztratili - stoper Hartig si naběhl na centr, který prošel malým vápnem až na zadní tyč - 1:1. Podolští se po brzkém vyrovnání nesložili a vytvořili si gólovou šanci - Švadlenka zakončil krásnou akci hlavičkou do šibenice, ale brankář napravil své předchozí zaváhání a míč vyrazil na roh. Na druhé straně Červinka včas vyběhl a zneškodnil samostatný únik Vyhnánka. Poločas skončil nerozhodně 1:1.

Ve druhé půli byli hosté nebezpečnější, ale gólovou šanci si vytvořili jen jednu - Červinka však skvěle zasáhl. Dlouho to vypadalo na remízu, jenže hostům se aktivita vyplatila. V 74. minutě hlavičkoval po rohu Jirkovský, Červinka jeho hlavičku k tyči stačil vyrazit, ale Jirkovský si doběhl  odraženýn míč a napálil ho do sítě - 1:2. Až tento stav probudil domácí hráče a ti se snažili o vyrovnání - Švadlenka však z voleje mířil jen do náruče Hartiga. Po závaru v 80. minutě zakončoval Jelínek i Čakovský, ale obrana hostů závar vyřešila. V 85. minutě bylo hotovo - Mojžíš využil otevřené obrany a zvyšil na 1:3. V 87. minutě mohl ještě korigovat Semínko, ale přímý kop z 25 metrů poslal nad bránu. Býchory si tak odvezly všechny body za výhru 1:3.

Zápasu by více slušel remízový výsledek, ale hosté chtěli vyhrát více a díky gólové potenci obou stoperů se jim to také podařilo. Naopak Podolští mají do jara nad čím přemýšlet. Poslední zápas byl jen vyústěním posledních pěti podzimních kol, které se nepovedly Kobylkám podle jejich představ. Celkových 16 bodů je málo, a když vezmeme v potaz, že poslední Břežany odevzdaly body úplně všem, je to pouhých 13 bodů, které nedávají příliš kvalitní základ pro jaro. Podolští však mají stále vše ve svých rukou a záleží jen na nich, jak v jarních odvetách napraví nepovedený podzim.

Fotogalerie: odkaz

Branky: 30. Svoboda - 31. Hartig, 74. Jirkovský, 85. Mojžíš.

Sestava FC: Červinka - Martin Šváb (46. Heřmánek), Semínko, Lukáš Toman, Svoboda (78. Kupka) - Čakovský, Šálený, Chmelař (46. Jaroslav Štoček), Josef Fejfar (66. Hájek) - Tomáš Švadlenka, Jelínek.

Sestava Býchory: Hartig ml. - Hartig st., Jirkovský, Vyhnánek, Teplý, Hejduk, M. Kedršt, Chhlumský, P. Kedršt, Koubek, Šátek (1. Mojžíš, 86. Funda).

Rozhodčí: Balík Petr - Macháček Milan, Macháček Karel. Delegát: Malichar Vít.

Diváků: 55.

Zpět