Áčko zvládlo domácí zápas s Býchory vítězně

31.08.2019 21:06

Bílé Podolí - Býchory 3:1 (1:0) 

První domácí zápas v nové sezóně Kobylky sehrály proti Býchorům a hned šlo o důležitý duel, protože v případě ztráty bodů by se hned v úvodu sezóny dostaly na dno tabulky a tím pod velký tlak do dalších zápasů. Díky brankám Tyšera, Štočka st. a Fejfara se povedlo získat premiérové tři body do tabulky I.B třídy. 

Podolští se před zápasem v kabině takticky připravovali na úvodní rozehrávku. Přestože se první útok nepodařil podle představ a hosté míč odvrátili do bezpečí, tak vzápětí přišel centr Spáčila, Tyšer přetlačil obránce a samostatný únik zakončil podél brankáře - na výsledkové tabuli ještě svítila první minuta a domácí vedli 1:0! Následně převzali kontrolu nad míčem hosté, kteří byli výborně technicky vybavení a Podolští běhali hlavně bez míče, ale do žádné vyložené příležitosti Býchory nepustili. Domácí zahrozili několika centry do pokutového území, ale Weinlich hlavičkoval nad bránu, Švadlenka se po Kupkově přistrčení k zakončení těsně nedostal a Štoček ml. mířil zpoza vápna těsně nad břevno. Na druhé straně přišla jediná šance, za to tisíciprocentní: ve 44. minutě po rychlém brejku hosté centrovali do vápna, ale z 10 metrů přestřelili odkrytou bránu! Kobylky přežily klinickou smrt a do kabin šly s vedením 1:0 v zádech. 

Druhá půle se nesla ve stejném duchu, jako většina prvního dějství - Podolští vyčkávali, co předvede soupeř, který vzhledem k výsledku musel tvořit. Domácí přečkali velkou šanci v 50. minutě, kdy míč prošel malým vápnem a skončil těsně vedle tyče v zámezí. Jenže v 53. minutě už se skóre měnilo - domácí se hodně zlobili na rozhodčího, který posoudil běžný hlavičkový souboj jako faul: z 20 metrů zamířil nechytatelně pod břevno Pěkný a srovnal na 1:1. Ovšem Kobylky jakoby to nakoplo, převzali iniciativu a několika standardními situacemi si vytvořili tlak. V 57. minutě kopali domácí trestný kop také z 20 metrů, ale Heres skvělým zákrokem vyrazil míč na roh. V 60. minutě si Štoček spravil chuť: přímý kop ze strany, který však nikdo netečoval, skončil pod břevnem za zády překvapeného brankáře - 2:1. V 65. minutě mohlo být rozhodnuto - Tyšer se dostal do samostatného úniku, Heres míč vyrazil jenom zpět k domácímu útočníkovi, ale ten v pádu nedokázal trefit odkrytou bránu. Uklidnění pro Kobylky přinesla až 70. minuta: Weinlich utekl po straně až do vápna, jeho centr zastavil hostující obránce rukou. Penaltu rozhodčí odpískal až na radu pomezního, který situaci lépe viděl a správně hlavnímu poradil. Fejfar se nemýlil a upravil na 3:1. Díky dvougólovému náskoku zvládli Podolští závěr bez větších starostí - jedinou šanci zvládl Dastych ve spolupráci s obranou vyřešit. Na tabuli už zůstalo konečné skóre 3:1. 

Podolští zvládli důležitý souboj za tři body díky velké bojovnosti a důrazu v osobních soubojích. Na rozdíl od přípravy k tomu přidali i branky - veledůležitá byla hned Tyšerova první, která Kobylky uklidnila. Vítěznou branku vstřelil matador Luboš Štoček starší z trestného kopu, pojistku přidal Fejfar z penalty. Díky třem bodům mohou jet Podolští na výjezd do Semic s větším klidem a určitě se pokusí přivézt nějaké body. Hraje se v neděli od 17 hodin. 

Fotogalerie: odkaz Domča (více fotek později) 

Branky: 1. Tyšer, 60. Štoček st., 70. Fejfar z penalty - 53. Pěkný. 

Sestava BP: Dastych - Fejfar, Kupka, Šálený, Spáčil - Luboš Štoček ml., Tomáš Švadlenka, Luboš Štoček st., Radovnický (89. Šváb) - Tyšer (84. Frčka), Weinlich (78. Bročka).

Sestava Býchory: Heres - Hanuš, Pěkný, Chlumský, Chvalovský, Kulich, Škopek, Vyhnánek J., Teplý, Jirkovský, Lev. Střídali: Vyhnánek A., Koubek.

Rozhodčí: Mareš Bohumil - Pagáč Tomáš, Jeřábek Michal. 

Diváků: 60.

Zpět