Ani benago nevstoupilo do soutěže vítězně, doma nedokázalo porazit Kluky

26.08.2013 12:04

Bílé Podolí B - Kluky 1:1 (0:0)

Podolská rezerva si byla vědoma důležitosti prvního mistrovského utkání, proto trenér Šmíd využil méně vytížených hráčů áčka a v základní sestavě nastoupili Šváb, Brunclík, Čakovský, Chmelař a brankář Nečas. Ani to však na houževnatého soupeře nestačilo a oba soupeři si rozdělili po bodu.

Domácí si vytvořili územní převahu hned od začátku a do první šance se dostal v 11. minutě Skala, ale brankář Korejtko výborně zasáhl a prudkou střelu vyrazil. Na druhé straně váhal Nečas s rozehrávkou tak dlouho, až mu míč sebral Šrámek, naštěstí jeho příležitost zneškodnil pohotově se vracející Spáčil. Z následného rohu hlavičkoval Píška a Skala na brankové čáře vyhlavičkoval míč z branky. Ve 24. minutě opět zahrozili domácí - střílel Brunclík, Korejtko jen vyrazil a na Čakovského zívala odkrytá brána, ovšem střela z jedné šla nad. Tlak domácích gradoval, ale Skala opět napálil jen brankáře a Kupka po Štočkově rohu mířil vedle.

Do druhého poločasu chtěli Podolští dál hrát aktvině a trpělivě čekat na další příležitosti, ale více hrozili hosté. V 54. minutě Nečas výborně vyrazil střelu Ozstatního mířící pod břevno na roh, který domácí bránili nedůsledně a Šrámek poslal hosty do vedení - 0:1. Následně stálo při domácích štěstí, když Brotánek přehodil vyběhnuvšího Nečase a míč se odrazil od tyče. Na druhé straně se hnaly Kobylky do útoku a po centru Svobody Skala hlavou zavěsil k tyči - 1:1. Do vápna hostů létal jeden centr za druhým, ale urostlí obránci v čele s brankářem je až příliš snadno odvraceli. Až v 81. minutě se k zakončení dostal Chmelař, jenže jeho krásná hlavička skončila na tyči a záverečný křečovitý nápor už benago ve vedoucí gól přetavit nedokázalo.

Hosté hráli celý zápas jednoduše a účelně, což jim k vytouženému bodu stačilo. Domácím se kombinace dařila jen po vápno a i přes velké množství šancí se nedokázali více gólově prosadit. I proto je remíza v konečném součtu zasloužená a nezbývá, než do dalších zápasu zlepšit koncovku. Příští zápas se hraje v Sedleci v neděli od 17 hodin.

Fotogalerie: FC BP B - Kluky

Branky: 62. Skala - 55. Šrámek

Sestava FC: Nečas - Kupka, Šilha, M. Šváb, Svoboda - Skala, Brunclík, Spáčil, Čakovský (65. R. Toman) - Štoček, Chmelař.

Sestava Kluky: Korejtko - Balázs, Píška, Siváček, Kadlec - Navrátil, Mojžíš, Osztatni, Rajsik - Brotánek, Šrámek. Střídali: Havránek, Kňourek, Balász.

Diváků: 35

Rozhodčí: Pařez

Zpět