Ani v Plaňanech nedokázaly Kobylky překročit svůj stín, čtyřikrát inkasovaly

11.11.2022 23:47

Plaňany - Bílé Podolí 4:2 (2:0)

Na půdě nováčka soutěže, který byl v tabulce jen o stupínek výše než Podolští, chtěli hosté konečně uspět a získat tři body. Pro komentář z průběhu utkání by však bohužel stačilo zkopírovat situace z minulých zápasů a vložit je sem, protože Kobylky dělají stále stejné chyby, po kterých inkasují, čímž prohrávají zápasy i s mužstvy ze spodních pater tabulky.

Přitom Podolští nastoupili opravdu odhodlaně a koncentrovaně. V 6. minutě se po Štočkově centru dostal na zadní tyči k hlavičce Kubát a ve skórování mu zabránila tyč! V pokračující akci se dostal ke střele z úhlu Tyšer, ale Arnold skvěle zasáhl a obrana míč následně odkopla do bezpečí. Ve 14. minutě rychle rozehrál přímý kop Cakl na Kupku, který utekl po křídle až do vápna, kde našel Weinlicha, ale jeho střelu zblokovala obrana. V 16. minutě se dostali do rychlého protiútoku domácí, kteří vystihli nepřesnou rozehrávku, a svůj brejk dotáhli do konce střelou k tyči - 1:0. Následně se hra vyrovnala, ale domácí byli nebezpečnější - Dastych musel dvakrát zasahovat proti střelám z vápna. Ve 40. minutě přidali domácí druhý gól a s podolskými nadějemi na bodový zisk to nevypadalo vůbec dobře - 2:0. A to je ještě před třetí brankou zachránilo nepřesné zakončení domácích v gólové šanci těsně před poločasovou přestávkou.

Také do druhé půle vstoupili aktivněji hosté, tentokrát se dokázali i prosadit. Štočkovu nahrávku za obranu zužitkoval Tyšer střelou na vzdálenější tyč, 2:1. No a mohlo být ještě veseleji, když další útok hostů potáhl po lajně Dvořák, ve vápně našel Fejfara, ale tomu míč před poloprázdnou bránou skočil a zařízení netrefil. To mohlo Kobylky mrzet v 67. minutě, když opět po rychlém brejku zvýšil Motrunich na 3:1. Když v 73. minutě vystihl tentýž hráč malou domů a do prázdné brány zvýšil na 4:1, bylo po zápase. A to i přes to, že se do další gólové šance dostal Fejfar, jenže opět přestřelil. V 82. minutě korigoval střelou z 30 metrů Štoček na 4:2, ale to bylo od hostů vše.

Na úrovni zápasu bylo vidět, že hraje předposlední s posledním, žádný kvalitní fotbal k vidění nebyl. Podolští tři ze čtyř gólů darovali domácím na zlatém podnose, naopak v útočné fázi se jim nedaří proměňovat šance, nevěří si v soubojích jeden na jednoho, předfinální a finální šance jsou plné nepřesností. Takže přestože hra tentokrát nebyla špatná, k bodům to opět nevedlo. Poslední zápas čeká Kobylky doma proti Ostré - mimořádně se hraje v neděli od 14 hodin.

Branky: 16. Dittrich, 40. Čech, 67. a 73. Motrunich - 57. Tyšer, 82. Štoček.

Sestava BP: Dastych - Cakl, Kupka, Šálený, Jansa - Dvořák, Štoček ml., Fejfar, Kubát (74. Tronchev) - Weinlich (81.Muller), Tyšer.

Sestava Plaňany: Arnold - Trnka, Freund, Konůpek, Vinš - Nedvědil, Volavka (84. Břichnáč), Málek (65. Hanzálek), Čech (81. Jambor) - Dittrich, Motrunich.

Rozhodčí: Novotný Lukáš - Mrkvička Jan, Stránský Martin. Delegát: Kruliš Ladislav.

Zpět