Béčko bylo druhému Záboří vyrovnaným soupeřem

25.10.2010 09:44

FC Bílé Podolí B - Záboří 1:1 (0:1)

B tým Bílého Podolí přivítal v rámci 10. kola IV. třídy na domácím hřišti celek Záboří, který figuroval v tabulce na druhém místě. Hráčům i fanouškům bylo jasné, že pokud podolští předvedou stejný výkon jako minulý týden, na body to stačit nebude.

První poločas začali gólovkou hosté, ale ve 3 minutě šla střela z malého vápna nad. V 6. minutě se osmělili také domácí, ale Dospělův centr nedokázal Doubek usměrnit do sítě. V 10. minutě se už skóre měnilo - hosté zahrávali roh, domácí míč ze skrumáže nedokázali odkopnout a z úrovně penalty trefil hostující Holas přesně - 0:1. Kobylky se však nevzdali a v dalším průběhu prvního poločasu dokázali svého soupeře přehrát, ovšem bez gólového efektu. Po sérii tří rohu v 30. minutě Šilha sice brankáře překonal, ovšem na brankové čáře ho zastoupil obránce a míč vykopl. Hosté se snažili útočit z brejků, ale ve 33. minutě zakončili z velkého vápna nad. Ve 38. minutě napřáhl z dálky Bíža a jen výborný zákrok brankáře zabránil vyrovnání. Poločas tak skončil vítězstvím hostů, ale předvedená hra domácích dávala naději do druhého poločasu.

Aktivní domácí navázali na dobrý výkon z první půle a snažili se o vyrovnání. V 52. minutě šel Doubek ve vápně důrazně do souboje a byl u míče dříve než brankář, který ho zastavil jen za cenu faulu. K penaltě se postavil Bíža a zkušeně se postaral o vyrovnání - 1:1. V 60. minutě se pokusili o odpověď hosté, ale střela z dálky skončila na břevně Červinkovy brány. V 65. minutě srovnal Dospěl i na tyče, protože svůj trestný kop ze strany zakroutil jen do konstrukce brány, následnou dorážku nedokázali domácí využít. Zajímavé utkání bohužel ovlivnil negativní moment - brankář hostů si vyběhl na centrovaný míč a bezpečně jej chytil. Při dopadu však brutálně napadl dobíhajícího Rumla, který zůstal ležet na trávníku. Později ho odvezla sanitka s podezřením na zlomeninu v kotníku. Rozhodčí situaci totálně nezvládl, protože nejen že brankáře za brutální zákrok nevyloučil, ale místo penalty odpískal přímý kop, ačkoli se celá situace odehrála ve vápně. Po tomto momentu, kdy se několik minut nehrálo, bylo k vidění ještě několik šancí na obou stranách, ale skóre se už nezměnilo.

Nepochopitelný zákrok hostujícího brankáře, který způsobil vážné zranění Jakubu Rumlovi, však zastínil dobrý dojem z předvedené hry a diváci tak nemohli v negativní atmosféře ocenit kvalitní výkon hráčů podolské rezervy.

Příští týden hraje B tým opět proti mužstvu z čela tabulky - zajíždí na horkou půdu do Močovic. Utkání se hraje ve stejném termínu jako áčko - 30. října od 14:30.

Branka: 52. Bíža z penalty

Sestava: Červinka - Jakub Fejfar, Šolta, Svoboda, Bíža - Ruml (75. Semínko), Šmíd (65. Novák), Chudomel, Šilha - Doubek, Dospěl

Zpět