Béčko nasázelo Ratajím pět branek

05.06.2019 17:19

Bílé Podolí B - Rataje nad Sázavou 5:1 (2:1)

Po prohře v Záboří se podolská rezerva představila doma proti dalšímu mužstvu z čela tabulky, přivítala druhé Rataje. Po vyrovnaném prvním poločase, který vyhrály Kobylky o gól, ve druhém poločase soupeř fyzicky odpadl a Chmelař s Horkým nastříleli celkem pět branek.

Ve velkém vedru se nikomu nechtělo moc běhat, a to hlavně směrem dozadu, takže šancí na obou stranách bylo k vidění požehnaně. Hned ve 4. minutě šli hosté sami na bránu, ale Beran dobře zmenšil úhel a zakončení se mezi tři tyče nevešlo. V 8. minutě odpověděl Čakovský hlavičkou po centru Spáčila, ale ani on bránu netrefil. V 10. minutě se poprvé měnilo skóre: Čakovský našel zpětnou přihrávkou Chmelaře, který se trefil po zemi k tyči, 1:0. O minutu později se do míče opřel Štoček ml., ale jeho střelu zastavilo břevno. A tak udeřilo na druhé straně: přihrávku před prázdnou bránu proměnil ve vyrovnání Novotný - 1:1. Domácí si chtěli vzít vedení zpět, ale několikrát ztroskotali na zákrocích brankáře Kubišty. Až ve 32. minutě Horký na zadní tyči nekompromisně zavěsil po přesném centru Spáčila - 2:1. Poločas však mohl skončit remízou - ve 40. minutě zasahoval Beran proti gólové šanci a ve 42. minutě hosté netrefili odkrytou branku po zpětné přihrávce od brankové čáry. Do kabin šli v lepší náladě domácí, na tabuli svítil stav 2:1.

Ve druhé půli chtěli Podolští přidat třetí gól, kterým by se hodně přiblížili k vítězství, ale šance Čakovského a Chmelaře zůstaly nevyužity. Až v 60. minutě vystřelil pojistku Horký po přihrávce Skaly - 3:1. Hosté sice úplně nerezignovali, ale do brankových příležitostí se už tolik nedostávali. Za to domácí ano - trestný kop Štočka proletěl těsně nad břevnem, samostatný únik stejného hráče brankář vyrazil. V 73. minutě Šváb zkusil přelobovat brankáře, míč se odrazil od břevna a dorážející Chmelař zvýšil na 4:1. Další samostatný únik zazdil Šváb, ale hosté jej ještě trumfli, když dokázali z malého vápna přestřelit prázdnou bránu. Na konečných 5:1 upravil Chmelař po centru Švába.

Podolští i přes zmíněné velké vedro dokázali druhý tým tabulky porazit a stále živí naději na konečné čtvrté místo, které by mohlo za určitých okolností znamenat možnost postupu do okresního přeboru. Reálně však otázka postupu vůbec na stole neleží - důležitá je stabilizace týmu po hráčské stránce. Vždyť muselo nastoupit pět hráčů, kteří měli v nohách sobotní zápas áčka v Sadské. V předposledním kole čeká Kobylky derby v Horušicích, hraje se v neděli od 17 hodin.

Branky: 10., 73. a 81. Chmelař, 32. a 60. Horký - 15. Novotný.

Sestava BP: Beran - Jakub Šejvl (60. Jindřich Šejvl), Kupka, Šilha, Jansa - Spáčil, Luboš Štoček ml., Skala (71. Šváb), Horký (60. Jan Švadlenka) - Chmelař, Čakovský.

Sestava Rataje: Kubišta - Novotný, Staněk, Svoboda, Vacek, Fencl, Novák, Novotný Z., Čepelák, Chlád, Sojka. Střídali: Vacka, Karban.

Rozhodčí: Kučera Jaroslav.

Diváků: 40.

Zpět