Béčko přišlo o bod v závěru

15.05.2011 21:41

FC Bílé Podolí B - Žleby B 1:2 (1:1)

V netradičním termínu nedělního dopoledne se hrálo na podolském hřišti utkání IV. třídy. Soupeřem byla rezerva Žlebů, která kvůli sobotní kolizi se svým áčkem požádala o změnu termínu, protože by se v sobotu nesešla.

Zápas začal náporem domácích, ale jejich střely netrefovaly svůj cíl v podobě brány soupeře. Po půl hodině se přece jen domácí dočkali - vytvořili ve vápně hostů závar, na dvakrát míč do brány nedostali, ale odražený míč vrátil do brány přízemní střelou Kupka - 1:0. Místo zklidnění hry však přišlo vyrovnání – hned o minutu později mokrý terén nadělal domácímu brankáři starosti, hostující útočník míč vydoloval a z úhlu trefil prázdnou bránu – 1:1. V 40. minutě zakombinoval Novák s Chudomelem, ale druhý jmenovaný v nadějné příležitosti branku minul. Do poločasu se již nic vážného nestalo, i proto skončil nerozhodně.

Druhý poločas chtěli oba týmy vstřelit vedoucí branku a podle toho hra vypadala. Domácí zahrozili v 60. minutě, ale Vávra trefil míč ve skluzu kolenem a bránu z blízka těsně přestřelil. Na druhé straně zkoušel Nečase přehodit hostující záložník, ale míč skončil na břevně. Novák poté postupoval sám na bránu, ale míč si předkopl a brankář u něj byl dříve. Do samostatného úniku se dostali i hosté, ale Nečas se vyznamenal a šanci výborně zlikvidoval. Obě mužstva si vytvořila i další příležitosti, ale branka nepadla a vypadalo to na dělení bodů. V 88. minutě však hosté využili chyby domácí obrany, centrovaný míč dokázali usměrnit do sítě a vystřelili tak vítězství – 1:2. V nervózním závěru se domácím vyrovnat nepodařilo.

Žlebská rezerva nám tak oplatila podzimní porážku a odváží si tři body. V příštím kole se střetne podolské béčko s týmem Okřesanče, který je sice na chvostu tabulky. O podcenění však nemůže být řeč, protože na podzim v Bílém Podolí vyrovnaly Kobylky na 2:2 až v poslední minutě. Utkání začíná v 17 hodin.

Branka: Kupka

Sestava: Nečas – Jakub Fejfar (60. Jansa), Svoboda, Šejvl, Bíža – Šmíd (46.Vávra), Chudomel, Dospěl, Doubek – Novák (75. Semínko), Kupka

Zpět